Які трамвайні маршрути хочуть відкрити у Львові

Новини 13 Листопада, 2018 113

У найближчі кілька років у Львові заплановано суттєво розширити трамвайну мережу, збудувавши нові лінії.

Про це інформує 032.ua, посилаючись на керівника відділу розвитку “Львівелектротрансу” Ігора Могилу.

Нині розглядається можливість відновлення трамвайної лінії по вулиці Коперника до Сахарова (лише в напрямку центру). Це дозволить неабияк зменшити тривалість поїздки для пасажирів, які рухаються в центр міста з Княгині Ольги та Сахарова.

Також у майбутньому у Львові хочуть з’єднати трамвайною колією вулиці Княгині Ольги та Вернадського (перехід через вулицю Наукову).

Ще одна ідея, над якою роздумують проектанти: продовжити трамвайний маршрут з вулиці Миколайчука до АС-2. Щодо останнього проекту, то фахівці вже аналізують, де краще прокладати колії: біля готелю “Вольтер” чи поблизу русла Полтви, вздовж вулиці Липинського.

Цікавою є також ідея з’єднати трамвайною колією вулиці Миколайчука та Замарстинівську (по вулиці Лінкольна), що дасть змогу облаштувати трамвайне кільце по Лінкольна, Хмельницього, Підзамче, Замарстинівській.

Є ідея з’єднати прямим трамвайним маршрутом Сихів та Головний залізничний вокзал. Так, ще у 2016 році директор “Львівавтодору” зазначав, що для цього спочатку необхідно провести реконструкцію площі Івана Франка.

Коментарі

Позначки: , ,