Які ліки взяти в дорогу

Новини 04 Травня, 2023 71

Які ліки взяти в дорогу

Не має значення, яким транспортом ви їдете та з якою ціллю вирушили в дорогу. Якщо вона триває більше ніж 8 годин, варто підібрати та взяти з собою мінімум необхідних ліків. Якщо з вами дитина, літня людина, ви чи ваш супутник маєте особливості організму та потреби в медикаментах, взяти маленьку аптечку тим паче варто. 

Щоб не витрачати час на пошук всіх препаратів по аптеках, можна купити ліки за допомогою сервісу онлайн-бронювання. Розділ «Аптека Doc.ua» допоможе знайти медичні засоби за найвигіднішою ціною в аптеках вашого міста та оформити доставку чи самовивіз із точки видачі. 

Препарати, що корисні в дорозі

Якщо ви плануєте поїздку, зверніть увагу на наступні поради щодо підбору медичних препаратів, які можуть бути корисні в дорозі:

  • протиблювотні засоби — вони знадобляться тим, хто страждає від захитування, щоб добре перенести переїзд;
  • анальгетики для боротьби з головним чи зубним болем;
  • жарознижувальні засоби;
  • ліки проти алергії на випадок реакції на їжу, пилок тощо;
  • препарати для лікування діареї та інших проблем із травленням.

Якщо ви маєте хронічні захворювання або вживаєте інші ліки, перед прийняттям будь-яких нових препаратів рекомендується проконсультуватися з вашим лікарем.

Правильне транспортування медикаментів

Не намагайтеся для економії місця скласти всі таблетки в один пакет, діставши їх з оригінальних пакувань. По-перше, так загубляться інструкції з прийому препаратів, а без них навряд чи вдасться дотримуватися правильного дозування.

По-друге, медикаменти в такому разі можна переплутати та прийняти інший, що може призвести до непередбачуваних наслідків. По-третє, ліки, знаходячись поруч, можуть контактувати один з одним і втрачати свої якості.

Подібний набір медикаментів плюс засоби для першої медичної допомоги можуть стати частиною тривожного рюкзака. Піклуйтеся про те, щоб аптечка перебувала в темному сухому місці та водночас знаходилася під рукою. Якщо правильно підібрати, скласти та перевозити ліки в дорожній аптечці, випадкові негаразди зі здоров’ям у подорожі можна буде вирішити швидко і безпечно.

Коментарі

Позначки: