Як закатують гроші в асфальт: у Львові презентували систему контролю за використанням коштів на будівництво та ремонт доріг

Новини 22 Травня, 2019 161

Сьогодні, 22 травня, у львівському прес-клубі відбулась презентація системи контролю за використанням коштів на будівництво та ремонт доріг.

Український кризовий медіа-центр та Національний Секретаріат CoST в Україні презентували нові можливості для контролю за чесністю та ефективністю використання публічних коштів для будівництва та ремонту доріг, зокрема, на Львівщині.

Участь у презентації проекту взяли: Роман Кокотайло, т.в.о департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА;  Фарід Сафаров, генеральний директор директорату з питань цифрової інфраструктури на транспорті; Анна Копинець та Святослав Абрамов з Секретаріату CoST в Україні.

“З 1 січня всі роботи на території області йдуть на замовлення Департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА. Ми завжди відверто говоримо про наші проблеми та здобутки. Так, за підсумками 2018 року по області 26% всіх доріг місцевого значення – це належний стан доріг, був ремонт відповідний за останні 5 років. Відтак 74% – це дороги, де потрібно ремонт від дрібного до капітального. Чому такі цифри? Бо в першу чергу ми мали займатись ремонтом доріг державних магістралей, які станом на сьогодні є в набагато кращому стані”, – пояснив  т.в.о департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло.

“Я дякую Львівщині, що першими пробуєте імплементувати ті рішення, які б дозволили моніторити на якісно новому рівні як здійснюється ремонт доріг. Переконаний, що контроль громадянського суспільства, яке у нас є справді розвинене, допоможе отримувати результат у вигляді хороших  доріг швидше”, – сказав Фарід Сафаров, генеральний директор директорату з питань цифрової інфраструктури на транспорті, який вийшов на скайп-зв`язок з аудиторією.

“На сьогодні до нас приєднались вже сім обласних адміністрацій,  що дозволяє отримати всі необхідні нам дані. Плануємо, що з червня до нашого проекту вде буде приєднано всі ОДА”, – додав Святослав Абрамов з Секретаріату CoST в Україні.

Довідково:

Проект «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» —п’ятирічна ініціатива USAID, яка має на меті допомогти Україні у зменшенні рівня корупції та підвищенні підзвітності та прозорості управління. Проект спрямований на розширення повноважень ключових урядових інституцій у боротьбі з корупцією, побудові громадської підтримки та участі в антикорупційних зусиллях та зменшенні толерантності громадян до корупції.

Коментарі

Позначки: , , ,