Як вибрати телевізор, якщо ви хочете величезний екран

Новини 19 Травня, 2023 110

Як вибрати телевізор, якщо ви хочете величезний екран

Коли ви вибираєте телевізор, бажано враховувати не тільки амбіційне бажання купити дисплей побільше. Це працює дещо інакше та потребує від вас уважності до кожної технічної характеристики. Великий телевізор 65 дюймів можна купувати тоді, коли ви впевнені у всіх технічних параметрах пристрою. Наприклад, загальна кількість пікселів і додаткові функції. Зверніть увагу на продукцію корейської компанії Samsung, що відома особливою якістю — можете переглянути пропозиції на samsungshop.com.ua.

Діагональ, яка не дасть вам збожеволіти

Головне при виборі телевізора — вибирати діагональ, що буде органічною для конкретного приміщення. Якщо поставити поруч з вами телевізор з великою діагоналлю, ви просто не встигатимете стежити за тим, що відбувається на екрані. Через постійну потребу бігати поглядом з лівого кута у правий може розболітися голова.

Якою має бути дистанція від телевізора до глядача залежно від його діагоналі:

  • 17” — достатньо 1-1,5 м;
  • 25”-32” — від 2 до 2,5 м;
  • 37”-40” — від 2,7 до 3 м;
  • 50”-55” — від 4 до 4,5 м;
  • 60”-65” — від 5 до 5,5 м.

Це вимоги до звичайного формату HD. Чим краще якість зображення, тим меншою може бути відстань до екрана. При Full HD картинку з 32” можна дивитися вже з відстані 1,3 м, а 65” — з 2,7. При розширенні екрана до якості 4К ви можете скоротити відстань на великій діагоналі в 60” до 1,5-2 м.

Додаткові технології, на які можна звернути увагу

Крім діагоналі варто звернути увагу на деякі інші технічні ознаки. Важливими для вибору будуть:

  • якість звуку — у тонкому корпусі не завжди є місце для якісних динаміків, тож доводиться використовувати додаткові системи;
  • яскравість і контраст — у бюджетних моделях ці параметри можуть бути 300 кд/м2 і 1000:1 відповідно, а у дорогих — 600 кд/м2 і 10000:1;
  • кут огляду — бажано, щоб він був приблизно від 140 до 175°.

Окрім того, зверніть увагу на наявність Smart TV, можливість синхронізуватися з телефоном чи іншим приладом. Більшість сучасних телевізорів з діагоналлю в 65 дюймів передають 16 млн кольорів і відтінків.

Коментарі

Позначки: