Як українцям захиститись від комарів: поради (ВІДЕО)

Новини 07 Липня, 2021 138

Такої навали комарів, як цього літа, не було вже більш ніж 10 років

Бердянськ атакують комарі. Вони повсюди: на вулицях, на пляжах, у парках. Місцеві кажуть, що це нашестя якесь, давно такого не бачили. Чиновникам доводиться обробляти місцеві каналізації, щоб якось приборкати надокучливих комах. Житомиряни теж відчувають на собі, як розгулялися кусючі.

Кажуть: для них нині сприятливі умови – тепла погода й дощі.

Такого нашестя комарів не було вже більше ніж 10 років, але вони не надто агресивні й особливої небезпеки не несуть. Лише дискомфорт. Тому лікарі радять запастися спеціальними засобами, якщо їдете на відпочинок. Що саме треба обрати, щоби вас не закусали комахи – у сюжеті “Підсумків тижня”.

Щойно тепліє, на полювання виходять вони – комарі. Їх немає хіба що серед льодовиків. Вони надокучають нам на природі, дзижчать на вухо вдома і з нетерпінням чекають літнього бенкету. Адже єдиний і улюблений делікатес для них – наша кров.

Перш ніж вийти на вулицю, Марія озброює себе численними засобами від комарів, інакше її відпочинок на свіжому повітрі перетвориться на нестерпний свербіж.

“Якщо вже темніє, то вони так лютішають. Якщо на природу, то обов’язково спрей. Обов’язково, бо це, звичайно, потім чухатись весь тиждень і алергії”, – зазначила мешканка Києва Марія.

  • аерозолі, лосьйони, мазі та креми – репеленти, які не вбивають комах, а лише відлякують;
  • фумігатори – пристрої, які саме вбивають їх. Є електричні й піротехнічні. Електричні вмикаємо в розетку, а піротехнічні – підпалюємо, випари впливають на комах;
  • лампи-винищувачі – ультрафіолет заманює комара, і той гине від розряду електричного струму.

Є і те, що можна почепити на тканини.

“Застосовується на одяг, на меблі, постільну білизну. Час дії – 72 години. Браслети й наліпки – це відносно нові форми, які використовуються в нас”, – пояснив завідувач аптеки Олександр Ломака.

Фармацевти застерігають не купувати на стихійних ринках засоби, які потрібно наносити на шкіру. Адже зберігати, скажімо, аерозолі слід за температури до 25 градусів тепла, інакше може й вибухнути.

“Візьміть вершкове масло й покладіть на сонце, і ви побачите, що через добу з цього масла буде. Те ж саме стосується й таких продуктів”, – уточнив Ломака.

Коментарі

Позначки: