Як українці ставляться до перенесення 8 березня: 46% хочуть залишити звичну дату

Новини 25 Лютого, 2023 242

Rakuten Viber провів опитування щодо того, як українці ставляться до законопроєкту про перенесення Міжнародного жіночого дня. Переважна більшість (46%) — не підтримують такі зміни, адже звикли до святкування 8 березня. А 23% респондентів — повністю підтримують та вважають, що саме час позбутись усіх радянських свят

Rakuten Viber провів опитування та дізнався, що думають українці щодо ідеї перенести святкування 8 березня на 25 лютого. За кілька днів в опитування взяли участь понад 135 тис. людей.

Про це пише Четверта студія з посиланням на компанію.

Більшість респондентів, а це 46% — не підтримують перенесення на іншу дату, адже, на їх думку, всі звикли саме до 8 березня. Близько 23% — на 100% підтримують ідею та вважають, що саме час позбутись усіх радянських свят. 15% респондентів — зовсім не бачать сенсу в перенесенні свят і вважають, що такі кроки зараз не на часі. 

Загалом відповіді розподілилися таким чином:

  • Не підтримують та виступають проти перенесення — 46%;
  • Вважають, що саме час позбутись усіх радянських свят, та підтримують законопроєкт — 23%;
  • Наразі не бачать сенсу в перенесенні свят — 15%;
  • Вважають, що перенести варто, проте краще обрати інший день святкування, ніж 25 лютого — 11%;
  • Нейтрально ставляться та не святкують цей день — 5%.

Viber – найпопулярніший в Україні месенджер, він встановлений на 98% смартфонів. Під час війни команда Viber робить усе можливе, щоб українці залишались на зв’язку та отримували актуальну та перевірену інформацію з офіційних каналів. Десятки мільйонів українців надсилають один одному безкоштовні текстові повідомлення у Viber, здійснюють відеодзвінки, спілкуються в групових чатах, стежать за оновленнями від медіа, державних органів, відомих людей та брендів. Ми гарантуємо своїм користувачам свободу та безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування у чатах за замовчуванням.

Коментарі

Позначки: