Як українці рятуються від спеки (ВІДЕО)

Новини 10 Липня, 2021 2 284
Літо. Фото: відкриті джерела.

Літо. Фото: відкриті джерела.

Спека повертається: як українці долають високі градуси

Спека повертається. Практично по всій Україні – градуси зашкалюють до плюс 30.

Про те, де можна перечекати спеку та як освіжитися – 9 липня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Запоріжжі сьогодні стовпчик термометру дійшов до 30-ти градусів, і для багатьох містян це виявилось несподіванкою – бо до того більше місяця у регіоні дощило, і температура була помірною – цілком комфортною.

Сьогодні ж місто немов вимерло. І якщо в автівці ще можна відкрити віконце чи увімкнути кондиціонер, то на вулицях людей вдень не було взагалі. Малеча окупувала фонтани і навіть комунальники за такої спеки не наважуються виганяти дітей з води. Ну, а дорослі – кому дозволяє можливість – виїжджають на природу. Кожний має свої рецепти охолодження. Втім, більшість зізнається – такий різкий температурний перепад переноситься нелегко.

Але якщо місто порожнє, то міський пляж, ліси та Хортиця заповнені відпочиваючими. Найважчий період зараз починається для вогнеборців. Вони згадують, як два роки тому, коли у Запоріжжі було справжнє пекло, через постійні загорання в лісосмугах забули й про відпустки, і про відпочинок.

Зараз в усіх зонах відпочинку чергують додаткові караули, у регіоні встановлено найвищий, 5-й за рангом, клас пожежної небезпеки.

Лише у понеділок обіцяють невеликий дощик, а далі протягом всього наступного тижня регіон знову накриє 30-ти градусна спека.

В Одесі сьогодні максимальна температура повітря була +29, синоптики ж прогнозують що вона від сьогодні зростатиме. Але, на відміну від інших регіонів, в Одесі навпаки люди чекають на спеку.

Тут вже добряче втомилися від дощів, які чи не щодня накривали регіон. Туристична сфера за таких умов не може працювати, кажуть в Одесі. Ну і звісно – де можна перечекати спеку, як не біля моря.

Відпочивальників на одеських пляжах неймовірна кількість і це навіть попри те, що сьогодні не вихідний день. У воді до 5-6 людей на квадратний метр. Відпочивальники кажуть – хоча і скучили за спекою, біля моря її перечекати легше.

Зараз в Одесі представлена чи не уся географія України. Багато відпочивальників зі сходу, заходу, кияни теж приїхали на відпочинок та у відпустку.

Коментарі

Позначки: