Як у Садового придумали схему із відмивання грошей

Новини 23 Квітня, 2020 1 364

Фото: DW

ЄБРР розглядає можливість виділення 20 млн євро для підтримки львівських комунальних підприємств у зв’язку з карантином.

Як пише «Четверта студія», про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначається у повідомленні,  Європейський банк реконструкції та розвитку готує програму підтримки комунальних підприємств для міст-партнерів на час карантину. Так, за словами директорки департаменту економічного розвитку Ірини Кулинич, сьогодні відбулись перші перемовини Львова із представниками ЄБРР щодо виділення близько 20 млн євро для компенсації втрат комунальних підприємств міста під час карантину. Наразі Львів чекатиме рішення кредитного комітету ЄБРР.

«Європейський банк реконструкції та розвитку для міст, які є дійсними партнерами, а місто Львів є якраз одним із них, готує програму для підтримки комунальних підприємств. Тобто це буде так звана компенсація від втрат, які зараз під час цієї кризи і коронавірусу мають наші комунальні підприємства. Йдеться приблизно про 20 млн євро. Ми сьогодні провели перші перемовини. Тепер ми чекаємо рішення кредитного комітету ЄБРР. Будемо чітко вже знати суму, готуємо для них пропозиції і зможемо таким чином мати дофінансування наших підприємств в їхніх основних потребах.

Як пише на своїй сторінці у ФБ Ігор Стукалець, «чудова схема для відмивання коштів: спочатку показово провести так звану “дезінфекцію” прилеглих до Львова сіл силами міських ЛКП, заявити у студії Савіка Шустера, що міський транспорт працює у посиленому режимі (для прикладу, це 4 з 12 автобусів на маршруті), а потім на увесь світ плакати, що комунальні підприємства потерпають від збитків і просити кредиту в ЄБРР. Не багато, не мало – 20 млн. євро».

«Цікаво, а з яких коштів Львів планує повертати кредит? Просунутим менеджерам, яких привели у стіни міської ради, не потрібна промисловість, якою колись славився обласний центр. Кажуть, що туризм – пріоритетна галузь. Не думаю, що святом пампуха Львів наповнить свій бюджет. Тим паче, багато ФОПів (а може й більшість) працюють, приховуючи реальні прибутки. Остапу Бендеру є у кого вчитися», – зазначив у своєму коментарі Ігор Стукалець.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,