Як у Львові вимагали відставки Віконського

Новини 01 Жовтня, 2019 262
У Львові вимагали відставки Віконського. Фото Олег Довганик

У Львові вимагали відставки Віконського. Фото Олег Довганик

Сьогодні, 1 жовтня, під час акції протесту «Львівщино, вставай!» нового очільника Головного управління Нацполіції Львівської області Василя Віконського поставили на коліна та змусили просити пробачення за силовий розгін, 21 вересня на станції «Соснівка», мирної акції протесту.

Нагадаємо, резонансні кадри на яких працівники підрозділу спецпризначення, за наказом Віконського, б’ють жінок в обличчя, жбурляють каміння в натовп та погрожують людям вогнепальною зброєю шокували та обурили Львівщину. Одразу ж вимогу про відставку Віконського підтримав голова Львівської ОДА, Громадська рада при ЛОДА, депутати Львівської обради, депутати Червоноградської міськради, жителі міст Соснівка, Червоноград, Сокаль та інших населених пунктів Львівщини, а також учасники бойових дій. Однак, колишній беркутівець писати добровільно заяву на звільнення відмовився, навіть попри те, що визнав відповідальність за злочинні накази проти мирних громадян.

Отож, після тижня марного очікування відповідної реакції від його керівництва, активісти Львівщини організували масштабну акцію протесту та змусили Василя Віконського стати на коліна та відповідати перед громадою. Саме такий фінал театралізованої вистави сьогодні розіграли учасники акції «Львівщино, вставай!» Акція протесту.

Акція розпочалася під стінами Львівської ОДА, після чого протестувальники, з гаслами «Віконський геть зі Львова!» та «Віконського за грати!», організованою колоною попрямували до стін Головного управління Національної поліції Львівської області, що знаходиться біля пам’ятника св. Юрію Змієборцю. Учасники акції спершу вдягнули на змія портрет Василя Віконського, як символ злочинів проти людей, а далі відбулась інсценізація подій у Соснівці 21 вересня. За задумом активістів, усе закінчилась розкаянням очільника Нацполіції Львівщини, під час якого він просив вибачення у людей на колінах. На завершення акції протестувальники передали Віконському валізу з сухарями та вимогою збирати речі.

Водночас, сьогодні у Територіальному управлінні_ДБР, розташованому у м.Львові громадські активісти зареєстрували заяву про вчинення Василем Віконським кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365 КК України, а саме перевищення влади або службових повноважень.

Додамо, що до акції протесту приєднались декілька сотень небайдужих мешканців Львівщини, серед них мешканці шахтарських містечок, громадські активісти та учасники бойових дій.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,