Як у Львові «субкультура» нищить відреставровані брами (ФОТО)

Новини 06 Грудня, 2019 831

Фото: ФБ/Роман Турій

Вандалізм в історичному центрі Львова

У Львові відреставровану браму на вулиці Нижанківського невідомі розмалювали написами.  Повторне відновлення історичної брами коштуватиме близько 25 тис грн.

Як пише «Четверта студія», про це 6 грудня повідомив на своїй сторінці у ФБ Роман Турій.

«Ще післявчора ці двері мали пристойний вигляд – після реставрації. Самому було приємно ними користуватися. Та сталося, як ви бачите не зовсім світська подія – двері, як весь фасад будинку, відвідала “субкультура”.

Таке слово почув від молодого чоловіка років 17 – 18, коли запитав у компанії, що тусувалася біля під’їзду будинку на вул.. Нижанківського у Львові. Що сталося з фасадом будівлі та дверима, я зрозумів – це акт вандалізму. У молодих людей хотів тлумачення – чому саме цей будинок? Чому відреставровані двері, а не старі, що були до того? І що означають написи?

Молодий чоловік розтлумачив, що це прояви вираження молодіжної субкультура, яка має дуже вузьке коло спілкування зі своїми принципами та ієрархією.

Але це не жарти і не смішно. Після консультацій з реставраторами, роботи по відновленню можна почати на весні і їх вартість попередньо може складати біля 20-25 тисяч субкультурних гривень», – зазначається у дописі Романа Турія.

Скриншот ФБ

 

Фото: ФБ/Роман Турій

Довідково. Вулиця Нижанківського — вулиця у Галицькому районі Львова, у межах історичного центру міста. Сполучає площу Галицьку та вулицю Князя Романа. Вулиця Нижанківського — одна з найвужчих у Львові: її ширина у найвужчому місці становить 3,5 метри.

Коментарі

Позначки: , ,