Як у Львові пікетували регіональне представництво ДБР (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 28 Листопада, 2019 623

Пікет під регіональним представництвом ДБР у Львові, фото 4studio

Сьогодні, 28 листопада, у Львові відбувся пікет проти політичних репресій. Десятки активістів прийшли з плакатами у руках під регіональне представництво ДБР у Львові, що на вул. Кривоноса, 6, аби висловити свою незгоду з політичними переслідуваннями та обшуками у домівках патріотів та волонтерів. Про це пише Четверта студія.

Поштовхом до дії став ранішній обшук у помешканні патріотки та волонтерки Марусі Звіробій, з порушенням усіх процесуальних норм і прав на захист.

Активісти відверто заявляють, що прийшли на пікет не лише через Марусю, адже з наступного понеділка така ж доля може чекати іншу волонтерку та патріотку Софію Федину:

“Не можна порушувати права людини, ми живемо у вільній країні і не можна про це давати забувати нашій владі, адже нині це Маруся, завтра – Софія, а післязавтра хтось із нас з вами”, – переконані активісти.

Під час мирного пікету раз за разом лунали вигуки “Ганьба чортам з ДБР”, “Слава Україні”, “Ні, політичним репресіям!” та інші патріотично спрямовані гасла.

Також львів’яни висловили недовіру директору ДБР Роману Трубі, який “шиє справи патріотам, замість розслідувати реальні злочини”.

Наприкінці акції всі плакати, які активісти тримали у руках, розвісили біля вхідних дверей установи, а на тротуарі червоною фарбою написали: “ДБР=НКВД”.

Співорганізаторка акції протесту Ірина Клейменова зауважила, що акція відбувається у Львові, адже в Київ зірватись і поїхати серед робочого тижня є доволі складно, але, разом із тим, мовчати не можна:

“Прийшли під стіни львівської установи, бо хтось забув очевидно, що у нас вільна країна і ми маємо право мати свою думку. Знаю, що у Києві в цю суботу пройде масштабніша акція й закликаю усіх свідомих українців не мовчати, адже зараз ті, хто були героями – стали ворогами, а постаті ворогів відчищають і призначають на посади”, – резюмувала активістка.

Коментарі

Позначки: , , , ,