Як у львівському «Ашані» охорона познущалася над дитиною із синдромом Дауна

Новини 04 Липня, 2019 761

Ілюстрація: mind.ua

Хлопчика безпідставно звинуватили у крадіжці іграшки

У львівському супермаркеті «Ашан»  хлопчика із сидромом Дауна працівники охорони безпідставно звинуватили у крадіжці іграшки, а коли виявилося. Що це безпідставно – навіть не принесли вибачення.

Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook мати хлопчика  Галина Амеліна-Царьова.

«Вирішила скупитись в «Ашані» на вул.Хімічній. Я була Тимурчиком (дитина з синдромом Дауна. Батьки дітей з інвалідністю надзвичайно вразливі до косих поглядів, тому я відразу звернула увагу на охоронця який розглядав Тимура з відвертою відразою та неприязню. Ми переходили з ряду в ряд, але цей охоронець, наче тінь, ходив за Тимуром. Усе видавало його неприйняття та відверту ненависть до сонячних діток… Дитина розглядала іграшки – машинку, пістолет, м’ячик… Тимур обрав собі машинку і ми пішли далі. Увесь час, доки ми ходили рядами охоронець ходив за нами, ховаючись за стелажами та спостерігав.

Коли ми підійшли до каси, то я поцікавилась – де можна розрахуватись особам з інвалідністю. Мені показали касу, проте там не виявилось касира. Тоді я спробувала попросити, щоб нас обслужили без черги, але реакції не було жодної. Ми чекали у черзі ще хвилин 10-12, дитина капризувала, проте нас явно ігнорили.

Врешті, коли ми розрахувались, нас зустріли два охоронці та попросили показати увесь придбаний товар. На моє здивоване питання – що сталось, ми отримали чітку відповідь: “Він вкрав  пістолет”.

“Він” , не Ваша дитина, не Ваш син.. Вкрав! Без тіні сумніву, тріумфально ствердним голосом, з червоними очима і безконечним презирством до цієї сонячної дитини. До дитини, яка була у супроводі двох дорослих жінок, до дитини, у серці якої немає і ніколи не буде люті та ненависті, до дитини, що переповнена ласкою та щиро всміхається світу!

Я відразу ж запропонувала цим двом особам переглянути увесь придбаний нами товар, бо мені в голову не вкладається, як можна звинувачувати у крадіжці людину без доказів, без відеофіксації (а в цьому маркеті ведеться відеофіксація). Просто через те, що ця дитина не така…

На мою вимогу показати мені “вкрадений” пістолет (який коштував аж 17 гривень, як мені пояснили). охоронці зніяковіли і один промовив: “Давайте так – ми Вас відпускаємо і Ви йдете”

Ось так, просто. Без вибачень, без залучення керівника маркету. Я настоювала на тому, щоб негайно прийшов адміністратор та директор цієї філії, але ніхто так і не вийшов до нас.

Ми чекали порядка 30 хвилин, щоб все ж прийшов керівник, проте мали змогу спілкуватись лише з начальником служби безпеки.

Увесь придбаний мною товар я повернула, бо ніколи не купуватиму у магазині, для працівників якого усі клієнти – потенційні злодії. Я не хочу давати можливості заробляти тим, хто зневажає норми моралі, для кого людина з інвалідністю-обов’язково крадій.

Більш того, у магазині взігалі відсутній сервіс для осіб з інвалідністю, як я мала змогу переконатись. Каса для осіб з інвалідністю взагалі не працює.

Хочу побачити реакцію тих горе-керівників, які побоялись сьогодні до нас вийти та відсиджувались за закритими дверима.

Хочу побачити – як буде покарано охоронця, який бездоказово звинуватив дитину з інвалідністю у крадіжці.

Це фото того покидька, котрий переслідував мою дитину.  А поряд, його напарник, який звинувачував дитину у злодійстві», – йдеться у дописі.

Фото: Галина Амеліна-Царьова/ФБ

 

Коментарі

Позначки: , , , ,