Як сотні дітей разом з батьками пікетували “Львівську залізницю” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 25 Жовтня, 2019 361

Пікет "Львівської залізниці", 25.10.19, фото: 4studio

Сьогодні, 25 жовтня, сотні дітей та їх батьки пікетували у Львові регіональної філію «Львівської залізниці», що на вул. М. Гоголя, 1, повідомляє 4studio.

Гасло пікету – «Дітей викидають на вулицю!». В акції взяли участь діти, які є вихованцями знаних самодіяльних колективів «Сонечко», «Едельвейс», «Смайлики», «Чарівні струни» і «Магія Сходу», що вже багато років діють у Львівському палаці залізничників (в народі – «РОКС»).

«Сонечко», «Едельвейс», «Смайлики», «Чарівні струни», «Магія Сходу» – творчі колективи з історією, традицією і здобутками. Для прикладу, зразковий вокально-хореографічний ансамбль «Сонечко» цього року відзначає своє 40-річчя (за цей час через колектив пройшло близько семи тисяч дітей). А Народному ансамблю бального танцю «Едельвейс» – уже 37 років і за плечима понад чотири тисячі вихованців. За цей час ці колективи виховали сотні призерів та переможців всеукраїнських і міжнародних конкурсів, фестивалів, чемпіонатів.

Активісти зазначають, що станом на зараз у вище перелічених колективах займається 450 дітей. Усі вони – під загрозою опинитися на вулиці. А все тому, що для керівництва «Львівської залізниці» творчі працівники Палацу залізничників (8 осіб) стали непосильним тягарем. Це при тому, що на всіх вісьмох загальний зарплатний фонд на місяць становить 32 тисячі гривень.

Батьки дітей б’ють на сполох, адже для більшості із них це непосильна ноша, особливо для тих, у кого у творчих колективах займається по двоє-троє дітлахів одночасно.

До того ж, від 2000-го року для благоустрою і укріплення матеріальної бази самодіяльних колективів Палацу залізничників усе робиться за кошти батьків вихованців. Учасники пікету стверджують, що на їхніх плечах були ремонти репетиційних кімнат, купівля меблів, обладнання, музичних інструментів, пошиття сценічних костюмів та взуття, оплата поїздок на фестивалі та конкурси.

За таких умов керівники ансамблів та батьки уже зараз прогнозують один наслідок дій «Львівської залізниці» – колективи розпадуться, а діти замість можливості творчо розвиватися опиняться на вулиці.

Коментарі

Позначки: , , , ,