Як Садовий придумує посади для своїх соратників: у мера Львова семеро заступників

Новини 04 Травня, 2020 734

Фото: ФБ/Юрій Ситник

Про чисельність посадовців у Львівській міській раді, кількість заступників міського голови Львова, «придумані» посади для політичних соратників та  витрати на їх утримання – блогер Юрій Ситнике на своїй сторінці у ФБ.

Як пише «Четверта студія», Юрій Ситник, зокрема, відмічає, що у мера міста Кракова троє заступників, тоді як у міського голови Львова – семеро.

«Це при тому, що доходи бюджету м. Львова у 2020 році заплановані в розмірі 8,8 млрд грн (або 326 млн дол за курсом 1:27), а у Кракові цей показник становить 6,212 млрд злотих (або 1490 млн дол за курсом 1:4,17). Різниця у 4,57 разів при приблизно однаковій кількості населення», – наголошує Ситник.

«А ви знаєте, що в пана Садового є семеро заступників? Це як у мера Москви, гаспадіна Собяніна. А в Голови міськради міста Кракова їх троє. Це при тому, що доходи бюджету м. Львова у 2020 році заплановані в розмірі 8,8 млрд грн (або 326 млн дол за курсом 1:27), а у Кракові цей показник становить 6,212 млрд злотих (або 1490 млн дол за курсом 1:4,17). Різниця у 4,57 разів при приблизно однаковій кількості населення. Серед заступників Садового – два екс-нардепа від «Самопомочі» – Кіраль і Зубач. Ну, треба ж працевлаштувати вірних політичних соратників.  Для пана Кіраля навіть придумали посаду: Заступник міського голови – бізнес-омбудсмен Львівської міської ради», – зазначає Ситник.

Він також інформує, що  кар‘єрний злет пана Кіраля розпочався з бізнес-структури Віталія Антонова – ВАТ «Концерн Хлібпром».

«Тісну співпрацю Садового з бензиновим одігархом Антоновим, кумом відомого нардепа-регіонала Хамутінніка, ви можете прослідкувати по низці бізнесово-політичних зв‘язків», – пише блогер.

Він також інформує, що окрім семи заступників, у львівського мера  є ще 6 штатних радників і 19 позаштатних. Серед останніх є близькі до мера екс-нардепи від Лаврик і Березюк.

Як зазначає Ситник, також у пана мера, для прийняття «колективних рішень», іншими словами – для уникнення персональної відповідальності, є виконком, куди крім самого Андрія Івановича, ще входить 10 до нього лояльних осіб.

«Ду-у-же важливим елементом у структурі ЛМР є єдина в ній інспекція. Зате яка! Це – Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові, яка дозволяє та контролює, можна сказати опікує, все наше прекрасне будівництво, а найперше – багатоповерхове житлове. Прекрасна структура: права рука (виконком дозволяє) – ліва (ДАБІ) контролює. До речі, ДАБІ підпорядковується членові виконкому й одному з заступників Садового – панові Васьківу.
Яка ж тут корупція, нє? Просто рука руку миє – бо так при карантині муси бути», – йдеться у дописі.

Як йдеться у тексті, загалом лише у штаті ЛМР числися десь близько 1800 чоловік.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,