Як робочі без захисних масок облаштовують фонтан перед Львівською оперою (ФОТО)

Новини 02 Травня, 2020 1 587

Реконструкція фонтану перед Львівською оперою, фото 4studio

У Львові на площі перед Оперним театром відновили активні роботи з облаштування нового «сухого» фонтану, пише 4studio.

На площі активно проводяться роботи з облаштування комунікацій та технологічних приміщень для нового фонтану. Щоправда, працівники виконують свою роботу без захисних масок, у той час як карантин в Україні, і у Львові зокрема, продовжено до 12 травня.

Проект облаштування нового фонтану виконаний на замовлення управління архітектури та урбаністики ЛМР, а профінансує роботи благодійний фонд «Сокар Благо».

Як йдеться на сайті ЛМР, проект реконструкції фонтану та площі перед Оперним театром розробили київські архітектори. Автори: Іван Юнаков, Андрій Карпов, Ярослав Катрич, Максим Астрейко, Володимир Томіленко.

При розробці проекту реконструкції площі навпроти оперного театру автори поставили перед собою 3 основні завдання:

1) Зробити її сучасною та цікавою в контексті навколишньої забудови і підкреслити архітектуру головного фасаду оперного театру, який є бездоганним акцентом площі.

2) Змінити філософію фонтану, зробивши його сухим, щоб нічого не перешкоджало огляду театру з протилежного боку площі. У холодну пору року фонтан відключать, і він перетвориться на пішохідну зону, яка може бути також використана для встановлення ялинки або сцени для проведення міських заходів.

3) Створити новий імідж площі шляхом залучення творчої еліти. Для цього пропонується повністю звільнити її від атракціонів і МАФів, встановити зручні лавочки, вбудовані в парапети зелених зон, з розетками для зарядки ноутбуків і телефонів. Велика кількість посаджених дерев і чагарників візуально відмежує площу від галасливих доріг і вітру, дозволить комфортно провести вільний час. З’являться також безкоштовний wi-fi з онлайн бібліотекою, інформаційні бокси, будуть встановлені велопарковки.

Коментарі

Позначки: , , ,