Як приготувати смачну паску: рецепт Марини Порошенко

Новини 16 Квітня, 2020 1 851
Як приготувати смачну паску: рецепт Марини Порошенко

Як приготувати смачну паску: рецепт Марини Порошенко

Перед Великоднем багато відомих особистостей діляться рецептами паски — не виняток і дружина п’ятого президента України Марина Порошенко.

OBOZREVATEL пропонує рецепт великодньої випічки від Марини Порошенко.

За її словами, обов’язково перед початком приготування тіста потрібно прочитати молитву, щоб паска вийшла вдалою і смачною.

“Для опари: розводимо в 1 л молока 100 г. дріжджів, додаємо 50 г. масла і борошна до консистенції густої сметани (2-2,5 ст.). Поставити опару необхідно в тепле місце на півгодини, можна загорнути навіть ковдрою, щоб навіть малий протяг не завадив їй піднятися”, — радить Марина Порошенко.

Поки опара підходить, варто ретельно вимити 200-300 г. родзинок і викласти їх на рушник, щоб зайва волога пішла. “На малому вогні розтоплюємо 250 г. маргарину, який додасть пишності і 250 г. вершкового масла, яке зробить нашу паску смачною і ароматною. Також вже можна поставити на малий розігрів духовку”, — радить Марина Порошенко.

Коли опара підійшла ми додаємо масло з маргарином, 8 яєць і 4 жовтки (4 білки будемо використовувати для глазурі), 1 пакетик ванільного цукру. Також додаємо 1-1,5 склянки фруктози, 3 ст. л. масла, родзинки. Починаємо замішувати просіяним борошном, якого потрібно 1,5-2 кг.

“Під час вимішування варто слідкувати, скільки потрібно борошна. У підсумку наше тісто має стати м’яким, тягнучим, пористим і не прилипати до рук”, — нагадала Марина

Після вимішування необхідно поставити посуд із тістом у більшу ємність із гарячою водою, щоб воно піднялося. “Накриваємо рушником і чекаємо 15-20 хв. Поки воно підходить, можемо підготувати глазур: збиваємо білок із цукром до густої білої піни, якою потім прикрашатимемо паску”, — зазначає вона.

Готове тісто розкладають на 2/3 форми. “Стежимо, щоб кожна порція тіста була без родзинок зверху, адже вони підгорять у духовці під час випікання і змінять смак. Згодом даємо тісту 10-15 хв. піднятися у формах і ставимо в духовку, яку нагріли до 180 градусів, на 45-50 хвилин”, — радить Марина Порошенко.

Прикрашати глазур’ю паски варто охолодженими, щоб потім “біла шапка” не потріскалася.

Коментарі

Позначки: ,