Як після зливи затопило Трускавець (ФОТО)

Новини 23 Червня, 2020 18 212

Фото: Джерела Трускавця.

У курортному Трускавці, що на Львівщині, після значних опадів затопило вулиці.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Джерела Трускавця”, про це повідомила у соцмережі Фейсбук Олександра Олійник.

“Найбільше від опадів потерпає вулиця Шевченка позавчора ввечері її вчергове затопило. Пішоходи та машини не могли пересуватися, вода у підвалах будівель, які тут знаходяться, піднялася на 20 см, намул довелося вичищати до ночі, клумби накрило водою”, – повідомляє видання.

За словами мешканців Трускавця, за 5 років каденції мер не розглядав питання про очищення колектора, що приймає дощову воду.

“З кожним днем ситуація буде погіршуватися. За 5 років каденції сьогоднішнього мера питання про очищення колектора, що приймає дощову воду, навіть не розглядалося, а замулення з кожним роком все більше. При трошки сильнішому дощі вулиця Шевченка стає непрохідною. Соромно дивитись, коли відпочиваючі закочують штани, знімають взуття і переходять вулицю, як річку. А це центр міста, – зазначає Олійник.

Тим часом міські посадовці лише розводять руками – дати раду з проблемою не спроможні. Вони перекидають відповідальність на попередників або ж апелюють до історичної пам’яті старожилів, намагаючись оправдати свою бездіяльність.

Так заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Олексій Балицький повідомив: «Впевнений, що є трускавчани старші за мене, але навіть я пам’ятаю час від часу такі потопи в Трускавці. Навіть Львів зі своє системою австрійських колекторів не дав ради і усі бачили як люди плавали на байдарках».

 

Коментарі

Позначки: , ,