Як після прильоту до Львова роблять ПЛР-тести, – розповідь

Новини 02 Червня, 2021 1 120

пандемія коронавірусу - ілюстраційне фотоpixabay.com /CCO public/ fernando zhiminaicela

Користувач irapavluk розповіла, як у Львові після прильоту пасажирам роблять ПЛР-тести.

Як пише Четверта студія, про це користувач розповіла на своїй сторінці в Інстаграмі.

“Після прильоту нас запитали: “А чи є у вас ПЛР-тест?”. Його можна було зробити в турецькому аеропорті). А ми такі “Ніт”. Тож нас попросили встановити додаток “Вдома” і внести туди паспортні дані. Тьотя у формі перевірила і натиснула кнопку “Перевірено працівником”. З того часу почався зворотній відлік часу, за який нам треба добратись до місця ізоляції чи обсервації”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наявність того додатку перевіряють навіть під час паспортного контролю.

“Отже, тест. На вулиці біля аеропорту стоїть два буси. На одному пише Unilab. На іншому 790 гривень. В Unilab тест коштував десь 900 гривень з хвостиком. Але тьотя з “790” так голосно кричала про тести за 790, що ми таки підійшли. То, виявляється, бус з лікарні швидкої допомоги. Ми тут і зробили тест. Результати будуть завтра.

Звісно, відбувається все трохи дивно. На колінах заповнюєш анкету. Заходиш у той бус, сідаєш, в тебе беруть мазки (а навколо купа людей з анкетами, дехто кашляє). Платиш гроші. Ми платили через термінал, то хоч чек маємо. А якщо готівкою – то, здається, взагалі нічого не дають. Взяли мазки, запитали ім’я і прізвище. Я чесно вам кажу: не бачила, щоб то десь занотували. Сказала голосиста жіночка, що “її дівчата” мають ліцензію, завдяки якій автоматично знімуть з обсервації.

“Всіх знімають”, – потішила на прощання і вийшла на вулицю знову кричати “тести по 790”, – йдеться у повідомленні.

Скрін допису

Скрін допису

Коментарі

Позначки: , , , , ,