Як пікетували Львівську облраду (ФОТО)

Новини 18 Вересня, 2018 303

Пікет працівників та пацієнтів психоневрологічних диспансерів під ЛОР

Сьогодні, 18 вересня, під стінами Львівської обласної ради пікет: люди прийшли з плакатами у руках і вимагали припинити реорганізацію Львівського обласного психоневрологічного диспансера та Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансера.

На плакатах промовисті написи: «Диспансер – не Кульпарківська!», «Малій психіатрії бути!», «Захистимо конституційні права пацієнтів» та інші.

«Шановні депутати! Вашими руками хочуть знищити установу, яка ефективно працює і надає висококваліфіковану психіатричну допомогу (Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер), на догоду чиїмось інтересам. Тільки у вашій владі зробити вибір між чиєюсь користю і психічним здоров’ям нації. Психічне здоров’я Львівщини у ваших руках», – йдеться у листівках, які активісти вручали депутатам у сесійній залі.

«Ми не проти реорганізації загалом, але і батьки і персонал медустанови проти того, що систему, яка працювала десятки років нищать, не запропонуваши нічого натомість. Не можна перекинути особливих дітей в установи, які поняття не мають, як з ними поводитись і як лікувати, у нас тут цілий набір професіоналів під одним дахом, аналогів такого закладу у нашому місті немає. А людям із області взагалі нереально буде дістатись до всіх необхідних фахівців», – сказала у коментарі 4studio мама особливої дитини Тереза Лесюк.

Нагадаємо, обласна рада у рамках реформи психіатричної служби плануєиреорганізацію Львівського обласного психоневрологічного диспансеру, що на вул. Коциловського у Львові.

Також буде реорганізовано Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер, що на вул. Драгоманова.

Коментарі

Позначки: , ,