Як підлеглі Садового наживаються на вивозі сміття зі Львова (ВІДЕО)

Новини 25 Травня, 2020 573

Чому львівське сміття знову подорожує Україною

Щонайменше двох перевізників прокурори підозрюють у завищені цін на вивіз сміття зі Львова.

Про це інформує “5 канал – Львів“, пише Четверта студія.

За даними обласної прокуратури, частину відходів, які мали вивезти в Київську область, насправді викинули на сільськогосподарських землях в межах Жидачівського району, розповідає керівник прокуратури області Ірина Діденко.

У міськраді відповідальність за перевезення повністю покладають на фірми-перевізників.

Мовляв, кошти їм скеровують відповідно до кошторису, контролюють машини за допомогою навігаційних додатків, проте часто перевізникам вдається оминати стеження.

До слова, минулоріч на вивіз відходів з бюджету міста виділили триста мільйонів, цього року вже освоїли понад сімдесят.

Дві компанії, які уклали угоду з міськрадою, насправді не вивозять самостійно сміття. Вони співпрацюють з фірмами, які мають великогабаритний транспорт. Саме ці перевізники забирають сміття та вивозять його на полігони Львівщини або в інші області.

Наразі у компаніях відбувають обшуки, слідчі встановлюють причетність контрагентів до несанкціонованих схем.

Додамо, проблема утилізації львівського сміття виникла після трагедії на Грибовицькому звалищі кілька років тому. Тоді відходи курсували областю та в інші регіони. Львів’яни пережили тоді так званий сміттєвий колапс, контейнери в місті тижнями стояли переповнені через край, проте про будівництво сміттєпереробного заводу мерія досі не думає.

У дві тисячі сімнадцятому область повністю перебрала на себе відповідальність за вивіз львівського сміття на два роки, тоді проблем із сміттям Львів не знав.

Мерії виявилося простіше перекласти свою роботу на область, витрачаючи на субвенції обласному бюджету в рази більші суми – понад шістсот мільйонів – за вивіз сміття, ніж би це коштувало львів’янам, якби міські чиновники та служби організували утилізацію самі.

Коментарі

Позначки: , , ,