Як обрати пральну машину: чи сумісне якісне прання з економією

Новини 10 Грудня, 2020 169

Як обрати пральну машину: чи сумісне якісне прання з економією?

Саме від енергоспоживання побутових приладів залежать розміри щомісячних платежів за комунальні послуги. До приладів, які найвідчутніше впливають на суми у платіжках, належать пральні машини. Зумовлено це тим, що під час роботи вони використовують відразу два види ресурсів: електроенергію та водопровідну воду.

Зменшити витрати на утримання пральної машини без шкоди якості прання дозволяє грамотний підхід до її вибору.

Гарантія від виробника

Особливості та строк дії безкоштовного гарантійного обслуговування — це один з тих неочевидних чинників, які впливають на вартість експлуатації пральної машини. У нормальних умовах згадувати про гарантію приходиться рідко. А от у випадку виявлення заводського браку або ж несправності, вона — це перше, про що згадує користувач.

Чим менше часу активна гарантія, тим вищий ризик того, що на усунення ламання доведеться витратити кругленьку суму. Щоб уникнути зайвих витрат, доцільно обирати пральні машини від тих виробників, які беруть на себе зобов’язання безкоштовно ремонтувати власну продукцію щонайменше протягом одного або двох років.

Це цікаво: майже кожна доступна за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/kbt/stiralnie-mashiny/beko/ пральна машина Beko може похвалитися трирічною гарантією. 

Клас енергоспоживання

Енергоефективність дозволяє оцінити витрати на регулярне використання «пралки» ще до моменту її придбання.

Для того, щоб отримати можливість економити електроенергію, не потрібно бути експертом з питань техніки. Достатньо обрати таку пральну машину, яка належить до класу енергоспоживання:

  • А,
  • А+,
  • А++,
  • А+++.

Варто пам’ятати, що з усіх вищеперерахованих варіантів найекономніший — останній.

Витрати води

Дізнатися, скільки води витрачають різні пральні машини за повний цикл прання в одному зі стандартних режимів (не «Економ»), можна:

  1. з інструкцій,
  2. зі списків специфікацій на сайтах інтернет-магазинів,
  3. від консультантів у офлайн-магазинах.

Компактним моделям з невеликими барабанами в середньому достатньо 40-45 літрів води. Більші девайси для відпирання великої кількості одягу чи домашнього текстилю використовують близько 60-70 літрів. Зазвичай, пральних машин з такими показниками цілком достатньо для експлуатації у домашніх умовах.

Об’єм завантаження

Щоб не переплачувати за ті можливості, які точно не будуть використовуватися, слід обирати розмір барабана, відштовхуючись від кількості користувачів:

  • якщо машина потрібна для прання одягу лише однієї людини, цілком достатньо моделі з мініатюрним барабаном, розрахованим приблизно на 4 кг;
  • оптимальне рішення для 2-3 осіб — пристрій, об’єм завантаження якого варіюється від 4,5 до 6 кг;
  • сімейний варіант — «пралка», в барабан якої можна вмістити понад 7 кг текстильних виробів.

Габарити

Цей параметр також стосується економії. Але не грошей, а дорогоцінного вільного простору. Досить часто у компактних квартирах чи приватних будинках неможливо знайти місце для монтажу повноформатної пральної машини. Власникам осель невеликої площі варто придивитися до пристроїв з вузьким корпусом.

Габарити пральної машини жодним чином не впливають на її продуктивність. Отже, якість прання за умови вибору мініатюрної моделі точно не постраждає.

Коментарі

Позначки: