Як на Великдень Садовий підкинув на житомирські дороги львівське сміття (ФОТО)

Новини 24 Квітня, 2020 2 942

Фото: ФБ/Ірина Коцюба

І знову “подарунки” зі Львова.  Житомирщина вже 3 роки страждає від сміття та відходів Львова. Такий “сміттєвий подарунок” Новоборівська об’єднана громада (смт Нова Борова) отримали після Великодня від Андрія Садового та Львівської обласної державної адміністрації.

Як пише «Четверта студія» про це повідомила на своїй сторінці у ФБ  Ірина Коцюба, яка оприлюднила світлини з місця події.

«Знову сміттєва катастрофа назріває в нашій області. Ми це вже проходили в минулих роках… Чекаємо термінової реакції щодо екологічного стану в області. Підпали, буревії, засуха, полігони горять, а тепер і львівське сміття по всій області. Велике прохання допоможіть Житомирщині не погрузнути знову у львівському смітті», – зазначила у дописі Ірини Коцюби.

 

Як згодом повідомили на офіційній сторінці Новоборівської громади, «Великодній сюрприз», який отримала Новоборівська громада з міста Лева 22 квітня 2020 року у вигляді звалища відходів, орієнтовною вагою 100 тон, що виявили на території  с. Кропивня Хорошівського району Житомирської області на міжпольовій дорозі, залишає територію нашої громади».

Як зазначається, не знаємо, чи то спрацював  резонанс, якого вчора спричинили своїми зверненнями   селищна рада до інстанцій усіх рівнів: до Віталія Бунечка  голови Житомирської ОДА, Андрія Садового міського голови Львова, Олександра Гуменюка на чальника патрульної поліції Житомирської ОДА, Сергія Федоренка начальника державної екологічної інспекції Поліського округу, Арсена Авакова міністра внутрішніх справ України, Дмитра Шмигая Прем’єр-міністра України.

Активно включилось в процес Анна Матвієнко представник Новоборівського об’єднання громадських організацій, що об’єднує молодь, учасників АТО/ООС та активних жінок, які не чекаючи запрошення влади, щойно дізнались про цей інцидент теж направили скрізь свої звернення.

«Чи то, спрацював авторитет нашого селищного голови Григорія Рудюка, який є співзасновником Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад і очолює в ній законодавчу платформу та має певний авторитет і вплив у різних колах. Чи може, той факт, що Андрій Садовий особисто знає  нашого селищного голову….», – зазначається у повідомленні.

Отож, не будемо гадати, що саме стало тим важелем, тією останньою краплею, яка дала можливість вирішити дане питання, можливо спрацював ефект синергії, направленої в одне русло, але факт залишається фактом: «ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ ЗАЛИШАЄ НАШУ ГРОМАДУ», залишається лише сподіватись, що воно потрапить на санкціоновані полігони, а не перекочує в інший населений пункт…

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,