Як на Львівщині проводився порятунок трьох вагітних жінок з крісельного підйомника (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 02 Січня, 2021 1 575

Фото: ФБ/Андрій Васько

Евакуація туристів тривала більше двох годин, на канатній дорозі також було 13 дітей

Серед евакуйованих з крісельного підйомника на горі Тростян було три вагітні жінки і 13 дітей.

Як пише «Четверта студія», про це повідомили сьогодні, 2 січня, у ДСНС України.

Як зазначається у повідомленні, 1 січня о 13 год. 21 хв. поблизу смт Славське Сколівського району на горі Тростян сталась зупинка крісельного підйомника з туристами (попередньо несправність електричного обладнання).

Підрозділами ДСНС з підйомника знято 74 особи, з них 13 дітей та 3 вагітні жінки. Жертв та постраждалих немає. О 16 год. 02 хв. роботи завершено. Від ДСНС залучалося 44 чоловіки особового складу та 9 одиниць техніки.

Як раніше повідомляв на своїй сторінці у ФБ в.о. генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, о 13 год. 40 хв. 01.01.2021 року в оперативно-диспетчерський відділ КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» надійшла інформація про зупинку підйомних механізмів на базі «Динамо» в смт. Славське Сколівського району. За отриманою інформацією на висоті опинились близько 100 осіб, в тому числі вагітна жінка і діти.

На місце події прибуло керівництво Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. До місця настання НС невідкладно скеровано бригади ЕМД Сколівської ПС, Стрийської ПС, Дрогобицької станції та підрозділу МК Львів.

«Забезпечено підготовку госпітальних баз Сколівської ЦРЛ, Стрийської ЦРЛ, Дрогобицької МЛ, Славської МЛ до можливого поступлення пацієнтів з травмами та переохолодженнями. Мобілізовано додатковий медперсонал в режим готовності до прибуття в лікарні. До можливої евакуації залучено також 2 позашляховики типу А1 підрозділів ПМД гірських територій. Підрозділами ГУ ДСНС України у Львівській області, Гірської оперативно-рятувальної служби евакуйовано з підйомника 74 особи (в т.ч. 13 дітей та 1 вагітна жінка). На щастя потерпілих серед евакуйованих не було. О 16:02 НС закінчена», – зазначається у повідомленні.

 

 

Як повідомлялося, у Славському проводять евакуацію туристів з канатної дороги.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,