Як мешканців Бродівщини вводять у оману

Новини 20 Листопада, 2019 252

"Свобода"

Нещодавно на своїй сторінці у мережі Facebook, громадською організацією «Громада та ініціатива» було опубліковано статтю під назвою «На день міста Бродівська мерія «накрила поляну» на 95 тисяч». Автор зазначає, що торік на послуги харчування офіційних делегацій у складі 15 – 20 чоловік під час святкування Дня міста витрачено 95 тисяч гривень. Окрім цього у статті вказано, що у 2019 році на оплату послуг закладів харчування та послуг за проживання учасників делегацій було закладено 140 тисяч гривень. Про це у Фейсбуці повідомив громадський активіст та журналіст Роман Кушніренко.

Цікавим є той факт, що автор статті свідомо вводить людей в оману, адже у 2018 році склад делегації налічував не 15 – 20 осіб, а з 58. Окрім цього одноразово проводилось харчування футболістів на стадіоні «Ювілейний» у складі 110 чоловік. У 2019 році склад іноземної делегації налічував 26 осіб, харчуванням та проживанням були забезпечені 35 учасниць народного дівочого духового оркестру «Роксолана» з м. Кременчук та учасники історичних конференцій та презентацій, що проводились у рамах 125-ої річниці від дня народження Йозефа Рота.

Та що ж насправді відомо про дану громадську організацію, чому її представники так детально цікавляться видатками бродівського міського бюджету? Завісу піднімає Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України, згідно даних якого ГО «Громада та ініціатива» є зареєстрованою у місті Жовква Львівської області, а її керівником є Піддубчак Віталій Анатолійович, що проживає у місті Дубляни Жовківського району.

Гортаючи офіційну сторінку цієї громадської організації у мережі Facebook, найбільше увагу привертає прихильність її представників лише до однієї політичної сили – ВО «Свобода», адже саме «просвободівські» статті «змальовані» у правильних тонах. Тут прослідковується і тісна дружба з депутатами Бродівської міської ради від ВО «Свобода», адже після дискусій свободівців з представниками інших політичних сил завжди виходила стаття про «щось не так».

Проте у цьому дружньому тандемі також не все до ладу. За питання «Про внесення змін до програми Дня міста Броди у 2019 році» щодо виділення 140 тисяч гривень на харчування та проживання офіційних делегацій голосували і самі свободівці – голова фракції Михайло Чунгін та депутат Володимир Шинкар.

ВО «Свобода» неодноразово діями власних «ручних» громадських організацій намагалась дестабілізувати нормальну роботу Бродівської міської ради – ще у 2014 році ГО «Люстрація і чесність» також шукала приводи аби очорнити діяльність мерії. Такі піар – ходи свободівці постійно використовують для того аби приховати власну бездіяльність та показати свою опозиційність до діючої влади.

Таки бродівчани вміють розрізняти правду від піару. Крайні парламентські вибори, що відбулися в Україні чітко показали, що бродівська громада обравши вдруге кандидата від Європейської солідарності Михайла Бондара, віддає перевагу реальним справам і не хоче жити голосними обіцянками як це вже було під час каденції свободівців Ірини Сех та Олега Панькевича. Є надія, що і на виборах до об’єднаної громади результат буде відповідним.

ЯК ВВОДИТЬ В ОМАНУ ЛЮДЕЙ НА БРОДІВЩИНІТАНДЕМ «СВОБОДИ» ТА «ГРОМАДИ ТА ІНІЦІАТИВИ» Нещодавно на своїй сторінці у…

Опубліковано Романом Кушніренком Вівторок, 19 листопада 2019 р.

Коментарі

Позначки: , , ,