Як мають діяти водії електротранспорту за сигналу повітряної тривоги: пояснення “Львівелектротрансу”

Новини 23 Березня, 2022 560

Фото: ФБ/Myroslava Bzikadze

У “Львівелектротрансі” описали алгоритм дій, якого мають дотримуватися водії електротранспорту в місті, якщо під час руху починається сигнал повітряної тривоги.

Про це пише Четверта студія.

Останніми днями на Львівщині дедалі частіше лунають сирени: тільки за 22 березня на момент написання новини — чотири рази.

На випадок, якщо тривога застала в транспорті, повинні діяти правила, розроблені Управлінням з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оброни.

Після повідомлення про тривогу пасажирів зобов’язані сповістити про неї та озвучити порядок дій, яким вони мають слідувати: тобто нагадати, що треба йти в укриття.

Водій тролейбуса або трамвая має зупинити транспорт на найближчій зупинці та відкрити всі двері, щоб пасажири могли вийти.

Далі електроживлення транспорту відключають від контактної мережі, а двері зачиняють. Після цього водій сам прямує до укриття.

У службі просять пасажирів “із розумінням поставитися до цих вимушених заходів: не ігнорувати сигнал “Повітряна тривога”, не панікувати, допомагати та дбати про оточуючих”.

Коментарі

Позначки: