Як мама Кузьми презентувала львів`янам “Колискову для Андрійка” (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 15 Серпня, 2018 252

«Колискова для Андрійка»: презентація книги у Львові

Сьогодні, 15 серпня, у приміщенні Львівського Палацу мистецтв батьки та тітки Андрія Кузьменка презентували книгу “Колискова для Андрійка”, в якій розповідається про дитинство Кузьми та формування його музичних смаків.

Мати співака, Ольга Кузьменко, зазначає, що ця книга ймовірно буде останнім написаним нею твором про її сина, бо “я сказала все, що хотіла”.

У цій книжці розповідається про дитинство співака (левова частка якого пройшла у селі Сідому), особливості його доброї вдачі, формування музичних смаків.

“В першій рік після трагедії з’явилася книга «Моя дорога птаха», спершу вона не була задумана – це був просто був такий психологічний вихід, який порадив мені лікар. Через рік вийшла книга «Група «Скрябін» та друзі по сцені». В ній йдеться про друзів по сцені, які працювали з ним в різних проектах, на концертних площадках тощо. І для цієї книги я вибирала тільки тих людей, про яких Андрій відгукувався схвально та добре. І майже рік готувалася книжка «Колискова для Андрійка». Чому вона вийшла? Народилася ідея на тому, що мені написала лист музикантка з Києва, що вона дуже хотіла б проаналізувати творчість Андрія. І вона почала збирати епізодичні матеріали. Потім виникла ідея зібрати це все в щось одне, щоб не пропало”, – зазначила Ольга Михайлівна.

Ділився спогадами про сина під час презентації і батько Кузьми:

“Від дня народження і до останніх днів мама була першим слухачем його творів, першим критиком та першою підтримкою. Коли він приїжджав додому та ділився з нами новою піснею, то ми слухали, мама могла зробити певні зауваження, як музикант, а я лише кивав головою, що означало добре. Я сам не музикант, але в піснях Андрія я звертав увагу на слова та текст, вони були для мене дуже важливими”, – розповів Віктор Кузьменко.

На прохання присутніх у залі пані Ольга виконала акапельно саме ту особливу колискову, під яку так любив засинати її Андрійко.

«Колискову для Андрійка» можна придбати у книгарні «Старого Лева» та в інтернет-магазині, а також на концертах  пам’яті Кузьми.

Коментарі

Позначки: , ,