Як львівське сміття розносить вітер на Золочівщині (ВІДЕО)

Новини 17 Квітня, 2020 385

Скриншот відео/Золочів.нет

Золочівський смітник знаходиться на території Єлиховицької сільської ради. Роками люди оббивають пороги чиновників, аби на цьому смітнику навели лад. Але все намарне, а смітник збільшився в рази. Допомагає збільшенню смітника ще й сміття зі Львова, де досі не побудували сміттєпереробного заводу, незважаючи на трагедію у Грибовичах. Сміття зі Львова возили і возять переважно по ночах, аби місцеві жителі не бачили.

Як пише «Четверта студія» про це повідомляє «Золочів.нет».

Як зазначається у повідомленні, із Золочівського смітника «вітер розносить поліетиленові пакети на багато кілометрів, людям на городи, сади, під будинки».

«До свят готові? Кажете коронавірус? Та на тому смітнику, який ви бачите на екранах, мабуть, можна знайти все, що завгодно. Це відео вам не покаже жоден корумпований і причетний чиновник, подивіться його. Мова піде про Золочівський смітник.

Ще 21 грудня 2017 року Львівська обласна рада затвердила Стратегію управління відходами у Львівській області до 2030 року, згідно з якою Золочівське сміттєзвалище потрапляє під рекультивацію. 20 лютого 2018 року депутати Єлиховицької сільської ради прийняли рішення “Про розгляд депутатського запиту”. У рішенні йдеться про те, що депутати просять Кабмін розглянути питання і прийняти рішення про виділення коштів на рекультивацію та закриття Золочівського міського сміттєзвалища. Також у рішенні йдеться, що депутати просять виділити земельну ділянку під новий полігон для ТПВ чи під сміттєпереробний завод для Золочівського району…

Через цей смітник були численні звернення громади до чиновників різного рівня, акції протесту, рішення зборів громади. Пустослів’я місцевих чиновників продовжується.

Йдуть роки проблема не вирішена. Сьогодні квітень 2020 року. На відео ви бачите золочівський смітник, що знаходиться на території Єлиховицької сільської ради. Роками люди оббивають пороги, як виявляється, часто брехливих чиновників, аби на цьому смітнику навели лад. Але все намарне. Смітник збільшився в рази. Помогло збільшенню смітника ще й сміття зі Львова, де досі не побудували сміттєпереробного заводу, незважаючи на трагедію у Грибовичах. Сміття зі Львова возили і возять переважно по ночах, аби місцеві жителі не бачили.

Обіцяна золочівською мерією огорожа так і не появилася. Вітер розносить поліетиленові пакети на багато кілометрів, людям на городи, сади, під будинки»,- зазначається у публікації.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,