Як львів’янин на свій день народження поставив на вуха поліцію (ФОТО)

Новини 13 Травня, 2020 1 173

Фото: "ВВ"

У вівторок, 12 травня, у Винниках невідома особа погрожувала підірвати гранату у приміщенні готельно-розважального комплексу «Святослав», що на вулиці Івана Франка.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Винниківський вісник», тривожна інформація про це надійшла о 19:15.

На місце надзвичайної пригоди негайно прибули представники всіх служб.

Правоохоронці розпочали перемовини з особою, яка погрожувала гранатою. Ці перемовини тривали майже чотири години.

«Відзначимо, що правоохоронці діяли дуже професійно та обережно. Вони намагалися зберегти життя й здоров‘я своїх колег, а також і, як згодом з‘ясувалося, псевдомінера

Правоохоронцям також пощастило встановити особу цього чоловіка (не без допомоги журналістів «Винниківського Вісника», бо з‘ясувалося, що поміж 11 та 12 годинами цього ж дня,  цей чоловік відвідав редакцію місцевої газети й повідомив її працівникам своє прізвище та показав посвідчення особи). Отож, коли  особу було встановлено, то на місце надзвичайної пригоди було викликано його маму. Та до її слів, на жаль, він не прислухався й спецпризначенці були змушені його захоплювати. І це їм пощастило зробити безкровно. Під час перемовин зі зловмисником вони наполегливо шукали шляхи до підходу. А він заховався поміж верхнім поверхом і дахом комплексу й вигукував зі своєї схованки різні погрози», – зазначається у повідомленні.

Та все спецпризначенці вилучили зручну мить і схопили його та витягли зі схованки. Тоді й з‘ясувалося, що гранати в цього 27-річного чоловіка нема (він є мешканцем Львова).

О 22:41 його вивели в кайданках із комплексу та посадили в службову машину, він ще щось при цьому нерозбірливо вигукував.

Також з‘ясувалося, що напередодні  він святкував свій день народження.

А ще в ранковій розмові з журналістами він мимохіть вимовив, що його незабаром шукатимуть і знайдуть поліцейські.

Та як би там не було, але на превелике щастя ця історія завершилася без пострілів, вибухів і крові.

А от для самого псевдомінера, мабуть, вона ще далека до завершення. Адже за скоєне йому тепер доведеться відповідати перед законом, – пише “Винниківський вісник”.

Як повідомлялось  12 травня, близько 19.30, в один із закладів громадського харчування у місті Винники зайшов невідомий чоловік, який заявив, що має з собою гранату та збирається підірвати її. На той час у ресторані проводились ремонтні роботи,  тож усі, хто був всередині, вийшли з приміщення.

За інформацією відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, правоохоронці вжили усіх заходів аби не допустити вибуху. Переговори із чоловіком в ресторані проводив очільник поліції Львівщини Василь Віконський.

В ході спецоперації, близько 22.40, поліцейські затримали зловмисника, 27-річного львів’янина, в порядку ст.208 КПК України. Зброї та боєприпасів при ньому не було. Невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.

Внаслідок події ніхто не постраждав.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Проводиться досудове розслідування.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,