Я щиро бажаю другому уряду Зеленського і прем’єру Шмигалю успіху, – Порошенко

Новини 04 Березня, 2020 444
Петро Порошенко. Фото: Європейська Солідарність.

Петро Порошенко. Фото: Європейська Солідарність.

Усі обіцянки, які президент Зеленський роздавав майже рік тому народу України, виявилися обманом. А намагання прикрити цей обман заміною одного уряду Зеленського на інший уряд Зеленського – це спроба перекласти свою відповідальність. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко журналістам у кулуарах Верховної Ради, пише Четверта студія з посиланням на “Європейську Солідарність“.

«Ми дійсно бачимо, що це був дуже важкий рік для України. Сподівання не справдились. Я не буду перелічувати всіх прорахунків у безпековій сфері, в міжнародній сфері, включаючи розведення, включаючи руйнування світової коаліції – що є прямим завданням Верховного головнокомандувача і президента країни», – зазначив Порошенко.

«Величезні проблеми є в соціальній сфері. Це індексація пенсій, про яку згадав Володимир Зеленський. Це є уповільнення зростання заробітних плат, і ненадходження коштів до державного бюджету, і проблеми з виплатами субсидій, і проблеми з імпортом електроенергії. Ще раз хочу наголосити – це був уряд Зеленського і сьогодні обирається другий уряд Зеленського», – наголосив Петро Порошенко.

«Я хочу наголосити позицію “Європейської Солідарності”. Ми будемо робити все можливе для того, щоб продовжити рух країни в Європейський Союз та НАТО. Ми будемо робити все можливе для того, щоб підтримати Україну у захисті тих результатів, які були досягнуті за попередні п’ять років. Я хочу сказати абсолютно щиро – я щиро бажаю другому уряду Зеленського і прем’єру Шмигалю успіху. Я хочу сказати, що це успіх всієї України, якого ми так зачекалися. І це щиро. Це ніякий не тролінг», – сказав Порошенко.

«Але чи маємо ми на сьогоднішній день переконання в цьому? На жаль, ні. Лава запасних пуста. Нові обличчя. Виявилося, що до нових облич потрібно мати досвід розум, який не був продемонстрований. І де-факто все це закінчилося обманом. Нові обличчя – обман, кінець епохи бідності – обман кінець епохи жадібності – обман. Я наступного дня принесу вам мир – обман. Країна різко підніметься щодо поваги до неї в світі – обман. Я думаю, що час говорити правду», – наголошує лідер “Європейської Солідарності”.

«Звичайно, ми чули сьогодні промову кандидата в президенти, який обіцяє, а варто було б послухати звіт президента за перший рік перебування при владі. Вибори були в березні минулого року. Зараз березень 2020 року – треба давати звіт. Поки що звітувати немає чим», – зазначив Порошенко.

Наголошую, це був уряд Зеленського і сьогодні обирається другий уряд Зеленського. Позиція Європейська Солідарність: ми будемо робити все можливе, щоб продовжити рух країни у Європейський Союз та НАТО. Робитимемо все можливе, щоб підтримати Україну і захистити результати, досягнуті за останні 5 років. Я щиро бажаю другому уряду Зеленського і прем’єру Шмигалю успіхів. Адже це успіх всієї України, якого ми так зачекалися протягом цього року. Це не тролінг, абсолютно щиро. Але чи переконані ми сьогодні у цьому успіху? На жаль, ні. Лава запасних пуста. Виявилося, що крім нових облич потрібно мати досвід і розум, які не були продемонстровані. Де-факто все закінчилося обманом: нові обличчя, кінець епохи бідності, кінець епохи жадібності, «принесу мир наступного дня», підвищення поваги до України у світі — це все обман. Настав час говорити правду.Ми чули сьогодні у Раді промову кандидата у президенти, який обіцяє. А варто було б почути звіт діючого президента за перший рік перебування у владі. Але поки що звітувати нема про що.

Опубліковано Петром Порошенком Середа, 4 березня 2020 р.

«Я закликаю зараз не думати про рейтинги. Виклики і загрози, які стоять перед країною, вони полягають не в рейтингу. Якби проблеми були лише в рейтингах, можна було б зробити те, що дуже добре вміє нова влада – зняти кліп, показати, зробити гучну промову з написаного тексту. Цим ситуацію точно не врятуєш. Як би це не дивно виглядало, сьогодні країна має об’єднатися, щоб дати відсіч зовнішньому агресору, бо ми бачимо лише зростання загроз з боку РФ, і зупинити нарощування м’язів п’ятою колоною всередині країни. Ще раз кажу – ми готові до цієї співпраці, ми державники, і ми точно не допустимо збільшення ризиків і загроз для нашої держави. Це позиція «Європейської Солідарності», – підкреслив Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: , , ,