Я почав ненавидіти собачників

Новини 26 Лютого, 2024 103

Львівський апеляційний суд залишив без змін постанови щодо порушення правил тримання собак «Метис кане-корсо»

Не усіх, але абсолютну їх кількість

Я почав ненавидіти собачників. Не усіх, але абсолютну їх кількість.

Про це пише журналіст Денис Гонтар, інформує Четверта студія.

Це відчуття якось раніше не розвивалось, але з народженням дитини воно почало просто бити ключем, а особливо, коли дитина почала ходити і їй кругом потрібно. І на вулиці теж, але кругом – собаче лайно. Багато. Різноманітного. Фактично ти маєш з дитиною ходити хіба тротуарами, де лайно чітко видно на асфальті, але як тільки син біжить десь на зелену зону – починай готуватися до того, що черевики будуть у лайні. А може й руки, якщо він впаде.

Зрозумів, що із собачниками, які не прибирають за своїми псами говорити немає про що. Їх просто потрібно або лупцювати, або робити вигляд, що тобі все рівно. Іншого не дано, адже цілком виправдане і культурне зауваження собачнику одразу після того, як його собака навалила на заленій зоні, мовляв, чому ви не заберете лайно у пакет, викликає у цих собачників істерику. Коли ти починаєш казати, що тут гуляють діти і вже задовбалися відмивати черевики від собачого лайна, то ці потвори з повідками можуть сказати, що немає чого гуляти з дитиною на зеленій зоні – є дитячий майданчик.

Біля будинку кілька років тому збудували шикарний футбольний майданчик з гумовим покриттям і огороджений сіткою. Після Нового року почав помічати, як собачники почали вигулювати там своїм псів. Думаю, їм просто самим вже задовбало ступати у лайно своїх собак на зелених зонах, вигулюючи собак. Вже кілька разів звертався з цілком культурним проханням не вигулювати там собак, адже це місце для дитячих ігор, а не вигулу псів. У відповідь тільки чув:
– “А моя собачка там нічого не робить”
– А звідки тоді гівно на цьому майданчику з’являється?
– Це не наше.

Коли ти розумієш, що собачник просто з тебе кепкує, починає падати планка, а далі – потік слів, що не перекладаються. Але проблеми це не вирішує. Лайно з’являється знову і знову. І ти розумієш, що єдиний вихід – або лупцювати, щоб вибити з голови оце собаче лайно, або просто не помічати цих собак на зелених зонах, миючи щодня черевики дитини від чужого собачого лайна.

P.S. Насправді проблему могли б вирішити законодавчо. Наприклад, дозволити знімати на смартфон собачників, які вигулюють псів на дитячих майданчиках, або ж не прибирають лайно із зелених зон. Насрала собака – ти зняв це і відправив у спеціальну систему. І собачнику прилітає одразу штраф у 5 тис. грн. З нинішніми технологіями це можна зробити на раз-два. І уся ця маячня про те, що немає де вигулювати собак. Ніхто не каже, що собаки не мають гуляти на зелених зонах. Просто коли вона там насрала, то хазяїн має прибрати лайно у пакетик і викинути. Але коли насрано в голові, то не до цього. А коли ти кажеш, що нехай ваша собака навалить вам посеред кімнати, то чуєш: “Нехай ваша дитина насере вдома”. Ну, вона й так, навалює зазвичай вдома. У памперс.

Ситуацію мають виправити лише звірячі штрафи за неприбране лайно після собак. Але кому до того є діло.

Коментарі

Позначки: