Я дуже сумніваюся, що в моєї країни є президент, – Яворівський про новорічне звернення Зеленського

Новини 06 Січня, 2020 770

Володимир Яворівський

Новорічна промова президента Володимира Зеленського була схожа на вечірку, а не звернення лідера нації, що воює за свою свободу.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив письменник Володимир Яворівський.

“Ти лідер нації! Нації, яка бореться, фактично веде останню війну за свою свободу, за свою територіальну цілісність. Я не почув цих сигналів. Він говорив про якісь речі, він мені представив “95 квартал”, представив акторів, яких я знаю і без нього. Він мав 5-6 хвилин послати нації якісь дуже сильні, розумні й об’єднуючі сигнали. Я цього абсолютно не почув”, – заявив Яворівський.

Письменник заяуважив, що через це й виступ “тепер не знає, в якій країні  живе”.

“Не було символів цієї країни, в якій я живу. Мав би бути тризуб, мав би бути прапор, мав би бути прапор президента. Що це таке? Це що, вечірка була якась? Це був виступ на якійсь вечірці? Що це за президент, я не можу зрозуміти”, – наголосив Яворівський

Він також зазначив, що “до Нового року ще думав, що щось станеться із Зеленським, щось таке, що сталося з Кучмою, який все-таки дозріє і стане. Я не бачу цього дозрівання”.

“Я переконаний в тому, що не так робиться політика. Через те Зеленський – не мій вибір. Не мій. Але я завжди казав: в мене немає іншого президента сьогодні, а є Зеленський. І на сьогоднішній я дуже сумніваюся, що в моєї країни є президент”, – резюмував письменник.

Раніше президент Володимир Зеленський, вітаючи українців з Новим роком, заявив, що “не важливо, як названа вулиця”, а також – чи людина “патріот, малорос, ватнік чи бандерівець”.

Нагадаємо, Зеленський записав привітальне відеозвернення без гімну України.

Коментарі

Позначки: ,