Wizz Air пригрозив закриттям бази в Києві

Новини 28 Серпня, 2020 244

Фото: Yura Tanchyn

Глава авіакомпанії Йожеф Вараді пригрозив закрити київську базу компанії, якщо працівники не відмовляться від участі в профспілці.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на інформаційно-аналітичний портал  «Хвиля», про це повідомляє Федерація європейських працівників транспорту (ETF).

Відзначається, що в травні поточного року співробітники Wizz Air були змушені підписати нові контракти, виходячи з яких, їх заробітна плата скоротилася на 25%. За словами керівництва це пов’язано з пандемією коронавірусу та її наслідками.

Також повідомляється, що бортпровідники Wizz Air в кінці травня, намагаючись захистити свої права, сформували профспілку, після чого керівництво компанії почало переконувати співробітників в тому, що участь у ній може їм нашкодити.

У результаті Вараді поставив працівникам ультиматум – або вони відмовляються від участі в профспілці, або ж він закриє київську базу.

Підкреслюється, що в кінці липня авіакомпанія звільнила чотирьох працівників київської бази, членів профспілки.

«Ні для кого не секрет, що Wizz Air має сильні антипрофспілкові настрої. Генеральний директор Йожеф Вараді любить публічно хвалитися цим, заявляючи, що компанія піде з будь-якої країни, де робітники намагаються об’єднатися », – відзначили в федерації.

Раніше «Хвиля» писала, що угорський авіалоукостер Wizz Air запускає кілька рейсів із Запоріжжя в країни Європи. Авіакомпанія Wizz Air почала роботу в новому для себе аеропорту Запоріжжя. Перший рейс 20 липня був виконаний за маршрутом Запоріжжя-Будапешт.

Тим часом, найбільша в Європі лоукост-авіакомпанія Ryanair продовжує закривати авіарейси. Так, з осені 2020 року ірландський перевізник скоротить 20% своїх напрямків через обмеження в ряді країн Європи в зв’язку з епідемією коронавірусу.

Раніше Ryanair оголосила про запуск двох нових рейсів з аеропорту «Одеса» до Греції та Іспанії. Нові рейси будуть здійснюватися в Афіни, а також Барселону за зимовим розкладом 2020/2021 років. Очікується, що за новими маршрутами Ryanair почне літати з 27 жовтня.

Нагадаємо, українська авіакомпанія SkyUp Airlines відкрила продаж квитків по 14 європейським маршрутами з вильотом з Києва. Виконання рейсів почнеться з 25 жовтня.

Авіакомпанія також запустить рейси з Києва в Стамбул. Виконуватися вони будуть по понеділках, середах і п’ятницях.

Коментарі

Позначки: , , , ,