Новини

Вже є сім повідомлень про побічні ефекти після отримання першої дози індійського препарату, – Ляшко

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що з початку вакцинації надійшло сім повідомлень про побічні ефекти після отримання першої дози індійського препарату. Однак за його словами, “вони несерйозні”.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на strana.ua, про це він заявив в ході онлайн-брифінгу, відео якого оприлюднено у Facebook.

“Станом на 25 лютого, надійшли перші повідомлення про несприятливі події після імунізації. Таких повідомлень у нас 7. Вони всі несерйозні”, – сказав Ляшко.

Він додав, що одне повідомлення надійшло в Чернігівській області та ще шість – в Черкаській.

За словами Ляшка, панікувати не варто, тому що повідомлення про несприятливі події після імунізації передбачені інструкцією виробника вакцини.

За його словами, дана інформація надходить до державного експертного центру, вона аналізується і буде відстежуватися.

Як пише strana.ua, очільник МОЗ Максим Степанов попередіндійський препаратив українців про побічні ефекти від вакцинації проти Covid-19. За його словами, вони схожі на ті, які можуть з’явитися після вакцинації проти грипу: почервоніння у місці введення вакцини, підвищення температури. Про це міністр охорони здоров’я розповів в ефірі телеканалу “Україна”.

“Вони (побічні ефекти – ред.) Можуть бути різні, наприклад, почервоніння місця, де безпосередньо вводилася вакцина, або у людини може підвищитися температура… Більш того, ми всі звикли до таких побічних ефектів, коли робили щеплення від грипу”, – сказав Степанов.

За його словами, найменшу кількість побічних ефектів спостерігається у інактивованих вакцин (коли збудник хвороби культивується в лабораторних умовах, а потім знищується за допомогою термічної обробки або хімічних речовин). Такою вакциною, за словами Степанова, є вакцина виробництва Sinovak.

Загалом, як зазначив міністр, кінцевий механізм дії будь-якої вакцини – сформувати у людини імунітет до хвороби.

“Він однаковий (механізм – ред.). Просто відрізняється спосіб виготовлення цих вакцин, технологія виготовлення”, – сказав Степанов.

Як повідомлялося, стало відомо про стан трьох лікарів, яких першими вакцинували від коронавірусу в Україні.

Скриншот
Скриншот

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

21 годину тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

22 години тому