У Кам’янці-Бузькій та Мурованому перемогли кандидати, яких підтримував Блок Петра Порошенка

Новини 25 Грудня, 2017 194

Визначено переможців на виборах в ОТГ на Львівщині

В Україні відбулися вибори у 51 об’єднаній територіальній громаді в 17 областях – по одній ОТО у Вінницькій, Волинській, Рівненській та Сумській областях; у двох ОТО – в Запорізькій, Львівській, Одеській, Херсонській та Черкаській областях; у трьох ОТО – в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Київській областях; у 4-х ОТО – в Чернівецькій і Чернігівській областях; у 6 ОТО – в Хмельницькій області; у 7 ОТО – в Миколаївській і Полтавській областях.

До складу 51 ОТО увійшли 256 місцевих рад – 7 міських, 19 селищних та 230 сільських. За попередніми підрахунками, участь у виборах взяли понад 356 тис. осіб.

На Львівщині, за попередніми даними, визначено переможців. У Кам’янко-Бузькій міській об’єднаній територіальній громаді переміг Олег Омелян, а на виборах голови Мурованської сільської ОТГ – Зиновій Петрух. Обоє кандидували за підтримки Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

А назагал кандидати від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» здобули перемогу у 28 ОТГ, – повідомляє прес-служба партії.

“За результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, 28 переможців на посади голів ОТГ, або 55 %,  – висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, – вказано у повідомленні.

Зазначається, що кандидати від БПП очолять три міських, п’ять селищних та 20 сільських ОТГ. Представники політсили перемогли у переважній більшості регіонів. Найбільше громад кандидати від БПП очолять у Миколаївській області – сім. У Полтавській області – шість, у Дніпропетровській області – три.

Інші політичні сили, як повідомляють у БПП, показали значно менший результат.

Станом на грудень 2017 року в Україні сформовано 692 об’єднані територіальні громади.

 

Коментарі

Позначки: , , ,