Виверження вулкана в Балі: близько 60 тисяч туристів заблоковані в аеропорту

Новини 27 Листопада, 2017 100

Ілюстративне фото

Ще в суботу сталося друге за тиждень виверження вулкана

Понад 59 тисяч туристів, які планували вилетіти додому, скупчилося в міжнародному аеропорту острова Балі. Про це повідомив офіційний представник аеропорту в понеділок, 27 листопада, інформує DW.

“У зв’язку з виверженням вулкана Анунг аеропорт закритий з ранку на 24 години. Рішення про закриття було прийняте у зв’язку з тим, що попіл, який здійнявся у повітря після виверження вулкану, досяг повітряного простору над аеропортом. Керівництво повітряної гавані скасувало 445 рейсів. Літаки, які летять на Балі, розвертають у повітрі і відправляють в аеропорти Джакарти, Сінгапура та інших міст”, – йдеться у повідомленні.

Вулканічний попіл здійнявся на висоту 3000 метрів і засипав тонким шаром навколишні населені пункти. Влада острова вже евакуювала 24 тисячі жителів населених пунктів, які знаходяться на відстані 5-8 кілометрів від вулкана. Експерти припускають, що викиди попелу і газів з вулкану продовжаться найближчими днями, не виключеним є і виверження лави. Головний вулканолог Індонезії Геде Сутаніка заявив, що ступінь небезпеки у зв’язку з вулканічною активністю підвищено до максимального.

Найбільше виверження вулкану у ХХ столітті, яке призвело до загибелі більш як тисячі людей, сталося у 1963 році. Балі є популярним курортним островом. Щорічно його відвідують близько п’яти мільйонів туристів.

Коментарі

Позначки: ,