Витік газу у Розвадові не є надзвичайною ситуацією, – ДСНС

Новини 17 Червня, 2023 125

У ДСНС зазначили, що не мають фахівців, які готові визначити причини вибуху

У Львівській обласній раді відбулося засідання комісії щодо ліквідації наслідків витоку газу 26-27 квітня 2023 року в селі Розвадів Стрийського району Львівської області. У роз’ясненні ДСНС вказали, що ситуація не вважається надзвичайною.

Про це Tvoemisto.tv повідомив заступник голови комісії Тарас Подвірний, пише Четверта студія.

«Ми розглянули відповіді, що надійшли на комісію від установ, що відповідають за ліквідацію наслідків аварії. Наразі не маємо інформації щодо потреб та деталізованого переліку заявок від мешканців про одноразову допомогу, ремонт інфраструктури чи дорожнього полотна», – пояснив він.

За словами Тараса Подвірного, станом на сьогодні комісія не отримала звернень від мешканців чи сільської ради щодо потреби у допомозі.

«В ДСНС повідомили, що за класифікацією витік газу в Розвадові не є надзвичайною ситуацією. Також сказали, що не мають фахівців, які готові визначити причину вибуху та провести дослідження», – каже Тарас Подвірний.

У ДСНС пояснили, що для визначення причин виникнення цієї надзвичайної некласифікованої події необхідно залучити відповідні наукові організації, що спеціалізуються на видобутку корисних копалин.

Крім того, як зазначила Tvoemisto.tv депутатка Львівської обласної ради Світлана Стечак, на засіданні комісії проголосували за те, щоб повторно звернутися до ТЕБ і НЕС та сільської ради Розвадова щодо наслідків вибуху газу.

Нагадаємо, що наприкінці квітня у селі Розвадів, що у Стрийському районі Львівщини, виникла надзвичайна ситуація: посеред ночі з-під землі почали пробиватися гейзери з газу та води, висота яких сягала кількох метрів.

У трьох господарствах пошкоджені житлові та господарські будівлі, ще в 19 криницях кипіла вода, тож вони стали непридатними для експлуатації. Деякі люди досі без води, газу й електрики. Селяни звинувачують у всьому бурову компанію, яка кілька тижнів тому почала добувати газ на околиці села.

Коментарі

Позначки: , , ,