Участь депутата від «Слуги народу» Євгена Шевченка у телешоу на російських пропагандистських каналах – це зрада національних інтересів України, і по-справжньому державницька партія мала б надати відповідну реакцію такі дії її представника.

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина в коментарі «Прямому», пише прес-служба Європейської Солідарність, передає Четверта студія.

«Тут має бути декілька засобів впливу, зокрема, законодавчо має бути закріплено, що якщо ти виступаєш з антидержавною позицією на ворожих телеканалах, то за це мала б бути кримінальна відповідальність. Наразі ми маємо тільки варіант, що це має відреагувати партія, якщо вона дійсно державницька, як вона себе позиціонує, то вона має притягнути до відповідальності цю людину, позбавити мандату, тому що те, про що він там говорив, його меседжі суперечать заявам президента, уряду і навіть офіційному позиціонуванню «Слуги народу. Це мало б бути широке громадське суспільне несприйняття, тому що насправді це катастрофічна ситуація…Шостий рік іде війна, російський агресор і його найманці вбивають наших людей, а тут виявляється якась, перепрошую на слові, гнида розповідає, що «ми же браття» і взагалі «українська мова – це фактор розбрату у наших відносинах». Це неприпустимо, хоча, можливо, комусь вигідно, щоб саме ця позиція зараз вкоренилася в українському суспільстві»,- сказала Федина.

Вона вважає, що така участь депутата в ток-шоу на російських каналах може бути використана проти інтересів України.

«Щоб цей депутат не казав, але навіть його рівень підготовки і позиціонування дає можливість КГБістській структурі московських  медіа використати це в повному масштабі проти України як на московському медійному ринку, як у відносинах з Україною, так і на міжнародній арені»,- наголосила  Федина.

За словами Федини, подібні виступи депутатів в російських телевізійних ефірах є зрадою національних інтересів України.

«Ракова пухлина Російської Федерації особливо в інформаційній сфері є настільки фахова, відпрацьована і далекоглядна, що будь-яке позиціонування буде використано проти України. Тут питання: чи це була офіційна позиція партії, чи це офіційна позиція депутата. Якщо партія не відреагує – значить це позиція партії.

Такий виступ – це зрада національних інтересів. Зараз я кажу не як член «Європейської Солідарності», а як волонтер, яка п’ять років допомагає армії. Це є просто закатування українського національного інтересу в асфальт. Тому що на 6-му році війни, маючи докази російського вторгнення, російської  агресії, говорити про те, що у нас на Донбасі громадянський конфлікт, позиціонувати питання мови як те, яке розколює наше суспільство… Це є термін московської пропаганди, а значить, що це або абсолютно недалека людина або середовище, яке хоче будувати саме путінську візію України»,- додала Федина.