Виробник «Байрактарів» збудує в Україні завод своїх безпілотників

Новини 08 Серпня, 2022 83

Байрактар

«Baykar Makina» купив земельну ділянку для будівництва

Посол України в Туреччині Василь Бодна розповів, на якому етапі перебуває реалізація плану з будівництва в Україні заводу з виробництва «Байрактарів».

Турецький виробник бойових безпілотників «Байрактар» «Baykar Makina» купив земельну ділянку для будівництва свого заводу в Україні.

Про це посол розповів у інтерв’ю виданню «РБК-Україна».

«Власник компанії “Байкар” створив свою українську компанію в Україні, ця компанія вже придбала земельну ділянку, вони розробили проект самого заводу та мають намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов’язання власників компанії зробити це виробництво в Україні», — сказав Боднар в інтерв’ю РБК-Україна, опублікованому в понеділок, 8 серпня, але не уточнив, де саме ця земельна ділянка розташована.

Посол запевнив, що завод з будівництва «Байрактарів» буде будуватися. За його словами, буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду про його будівництво і надіслав її до парламенту на ратифікацію.

Боднар назвав таке рішення виробника не лише політичним, але й практичним, «оскільки на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів».

Коментарі

Позначки: ,