Випускники з Львівщини розповіли про враження від ЗНО-2021 (ВІДЕО)

Новини 03 Липня, 2021 4 743

На Львівщині понад 70 учасників зовнішнього незалежного оцінювання отримали найвищий бал на тестуваннях — по 200 балів, троє — по 400.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Найбільше двохсотбальників виявилось після проведення оцінювання із англійської мови — 31, із математики – 20 учнів, 14 змогли отримати максимум балів з біології, троє з української мови, троє з фізики і троє з історії України, двоє з хімії і жоден учасник не набрав 200 балів з географії, німецької мови і іспанської мови.

Владислав Куцик – випускник Львівського фізико-математичного ліцею. Навчання там триває шість днів в тиждень. Хлопець набрав 200 балів з математики. По кілька балів не вистачило йому до 200 балів з фізики, англійської і української мови та літератури. Каже для ЗНО з математики йому вистачило знань отриманих на уроках, тому до репетитора не звертався.

“Занять з математики в нас в тиждень 15, але досить часто буває таке, що маємо і більше. Ми маємо також гуртки, на які ходить дуже багато учнів, напевно, половина від усіх, які навчаються в ліцеї. Ми маємо гуртки з фізики і з математики. І учні з інших класів по хіміко-біологічному напрямку теж мають свої гуртки, тому вони досить допомагають в підготовці”, — каже Владислав Куцик.

Владислав каже, набрати максимум балів йому допомогло систематичне навчання. Він закінчив Ліцей з 12-ками з усіх предметів. Окрім нього – ще 20 учнів цього ліцею набрали 200 балів з різних предметів.

“Ми мало спали, ми мало уваги приділяли нашим друзям, якимось забавам, але ми досягли того, чого хотіли”, — додає Владислав.

Владислав мріє стати біржовим аналітиком і готується вступити на економічний факультет. Економістом планує стати і ще один львівський школяр, який набрав 200 балів. Юрій Рибаков учень львівського ліцею “Гроно” здобув максимум із предмету “Українська мова”. Такому результату, каже, завдячує і шкільній підготовці, і репетиторам.

“Взагалі, я в школі добре вчився і це дало мені таку потужну базу, а впродовж останнього року з репетиторами вже підтягнув знання. Це допомогло мені написати на найвищий бал”, — каже Юрій Рибаков.

Хлопець зізнається, у школі його улюбленим предметом була фізкультура, тому і поза школою активно займався спортом – плаванням, боксом. І хоча відмінником хлопець був з першого класу, проте і вільний час завжди залишався.

З української мови та літератури 200 балів на Львівщині набрало троє учасників. Найбільше склали на максимум англійську, а от з географії ніхто з учасників ЗНО не набрав 200 балів.

Для тих учнів, які отримали 200 балів, сумарно набрали більше ніж 790 балів на ЗНО у 2021 році передбачено стипендії. Ще однією умовою для отримання стипендії є навчання в українських ВНЗ.

“Цього року, відповідно до указу Президента і постанови Кабінету Міністрів буде присвоєно 30 стипендій у розмірі 100 тисяч, які будуть оплачуватися щомісяця для тих, хто набрав з чотирьох предметів більше, ніж 790 і в нас вже є троє таких дітей”, — розповідає директорка Львівського центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Коментарі

Позначки: ,