“Виплати” медикам у випадку інвалідності від COVID-19 є цілковитою профанацією, – Магда

Новини 12 Травня, 2020 180

Фото: Главком

Страхові виплати медикам у випадку отримання інвалідності від захворювання на коронавірус є цілковитою профанацією.

Як пише “Четверта студія” з посилання на “Прямий”, таку думку в ток-шоу “Ситуація” висловив директор Інституту світової політики Євген Магда.

“Не думаю, що лікарі, і не думаю, що наші громадяни забули історію про те, як з’явилося взагалі страхування через інвалідність. Тобто це ініціатива “слуги народу”, де фракція більшості фактично перекрутила ініціативу своїх опонентів і практично, по суті, замість того, щоб виплачувати, якщо я не помиляюся, 100 мінімальних зарплат тим лікарям, які могли постраждати від коронавірусу, вони підняли планку до 300, але для тих, хто отримав інвалідність. Як вже сьогодні прозвучало, немає в світі поки що людей, на щастя, в яких встановлено інвалідність через коронавірус. Тобто це, за великим рахунком, називається профанація”, – сказав Магда.

Він зауважив, що подібний юридичний кульбіт дуже добре показує відмінність української політики від політики цивілізованої.

“Тому що лише політики, які впевнені в тому, що їм не доведеться відповідати перед виборцями… Я не знаю насправді, на чому базується їхня впевненість, але я бачу це абсолютно очевидно. Вони можуть дозволити собі в умовах оголошеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я пандемії в такий спосіб плювати на своїх виборців”, – додав Магда.

Коментарі

Позначки: , ,