Виносити Крим за дужки у переговорах з Путіним означає відмовитись від перспектив повернення півострова, – Чийгоз

Новини 06 Грудня, 2019 109
Ахтем Чийгоз

Ахтем Чийгоз

Розділення командою Зеленського питання відновлення територіальної цілісності України на два окремих переговорних блоки – по Донбасу і по Криму – несе загрозу перспективі повернення окупованого півострова до складу України.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз в коментарі «Прямому» телеканалу.

«Це неприпустимо, це одразу означає тривожні сценарії розвитку ситуації по Криму. Якщо це робиться цілеспрямовано, тоді це робиться під диктовку Путіна, або нова команда взагалі не уявляє реального сценарію розв’язання ситуації. Найголовніше в цьому питанні, що вони взагалі не шукають діалогу з Меджлісом кримськотатарського народу, який всі ці роки разом з українцями чинить опір державі – агресору», – наголосив Чийгоз.

Він також нагадав про «червоні лінії», за які президент Зеленський не може вийти на нормандському саміті в Парижі.

«Жодних домовленостей стосовно прямих поставок газу з Росії, про що останнім часом говорить команда президента. Не можна йти на жодні поступки в питанні особливого статусу, розведення військ. Найголовніше – це проявити характер і сказати Путіну, що він ворог і він винен в усіх вбивствах українців на Донбасі і в Криму. Також треба консолідувати позицію партнерів щодо посилення санкцій», – зазначив Чийгоз.

Коментарі

Позначки: ,