Винники зникнуть як місто та стануть частиною Львова без жодного статусу, – Квурт

Новини 27 Травня, 2020 4 523

Фото: "Варіанти"

Міський голова Винник готовий оскаржувати рішення Кабміну в судах

Кабінет міністрів України проігнорував думку  громади і затвердив сьогодні на своєму засіданні перспективний план Львівської області, в якому немає Винниківської громади.

Як пише “Четверта студія”, про це зазначив у дописі на своїй сторінці у ФБ міський голова Винник Володимир Квурт.

Квурт наголошує, що “згідно плану, Винники вже цього року зникнуть як місто і окрема самоврядна громада та стануть частиною міста Львова без жодного статусу й впливу.Мені дуже боляче це усвідомлювати, адже уряд не просто ліквідував наше місто як адміністративну одиницю, він знищив маленький соціальний простір, поставив хрест на наших культурних традиціях і особливостях, наших добрих справах, нашому спілкуванні. Я вважаю це рішення несправедливим”.

Міський голова Винник зазначає, що “нас, винниківчан, попри нашу позицію і бажання, позбавили права бути територіальною громадою, а отже самостійно вирішувати свої проблеми та визначати свій розвиток. Рішення про ліквідацію Винниківської громади суперечить Конституції України. Це антидемократичне рішення, а отже реформа децентралізації, у підсумку, звелась до імітації демократичних змін. Знищення Винниківської громади – результат, який цілком протилежний завданню цієї реформи, яка передбачала самодостатній розвиток та зміцнення місцевих громад в Україні”.

“Я, як міський голова Винників, вважаю своїм обов’язком якнайшвидше провести консультації з активістами нашої громади. Якщо буде підтримка, то я готовий продовжувати боротьбу за збереження нашої громади всіма цивілізованими методами. Також варто обговорити з юристами можливість оскарження цього рішення в суді.

Якщо не знайдемо розуміння в українських судах, то будемо шукати справедливості в Європейському суді, адже ліквідація Винниківської громади суперечить Європейській хартії місцевого самоврядування, яку Україна підписала. Також вважаю, що необхідно звернутись до всіх керівників міст-побратимів Винників в Польщі, Чехії, Італії, Німеччині тощо, і донести до них ситуацію, яка призвела до порушення демократичних прав та свобод членів нашої громади внаслідок ліквідації Винників як самоврядного міста. Сподіваюсь на підтримку демократичної європейської спільноти”, – йдеться у дописі.

Коментарі

Позначки: , , , ,