Виконком Садового погодив будівництво ЖК біля Снопківського парку

Новини 25 Червня, 2021 127

Андрій Садовий. Фото ілюстративне. Джерело: lenta.ua

Компанія Олексія Різника отримала містобудівні умови і обмеження від мерії на нове будівництво на вул. Липова Алея

Виконавчий комітет Львівської міської ради під час засідання 25 червня погодив містобудівні умови і обмеження на будівництво житлового комплексу біля стадіону «України» та Снопківського парку. Замовником будівництва на вул. Липова Алея буде компанія найбагатшого депутата ЛМР Олексія Різника. Про це пише Четверта студія з посиланням на Захід.нет.

Новий житловий комплекс збудують на території площею 2,8 га на місці колишнього критого ринку біля стадіону «Україна» та Снопківського парку. За інформацією забудовника, комплекс складатиметься з семи будівель: п’яти житлових та двох громадського призначення. При цьому поверховість будинків становитиме 5-7 поверхів, а одна з громадських будівель матиме 9 поверхів.

Загальна площа квартир житлового комплексу становитиме 35 тис. м2. У межах кварталу планують збудувати спортивний комплекс з басейнами на 4000 м2. У громадській будівлі передбачається облаштування дитячого садка на 80 дітей, а також SPA-центр.

Під усіма секціями житлових будинків планують облаштувати підземні паркінги, які загалом вміщатимуть 472 машини – по одній на кожну квартиру. У дворах будинків буде заборонений паркінг, натомість планують облаштувати майданчики для відпочинку дітей і дорослих.

Власником компанії «Актив Комплект», яка отримала містобудівні умови і обмеження на нове будівництво, є депутат Львівської міської ради від «Європейської солідарності» та голова комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Олексій Різник.

Нагадаємо. у лютому цього року депутати Львівської міської ради погодили детальний план цієї території, який передбачає житлове будівництво біля стадіону «Україна». За інформацією «Наших Грошей.Львів» у 2020 році цей детальний план території не пройшов містобудівну раду. Після погодження детального плану місцеві жителі цього району висловились проти нового будівництва, вимагаючи забудовника спочатку відновити Снопківський парк.

Коментарі

Позначки: , ,