Виконавчий комітет Львівської міської ради продовжує вчиняти протиправні дії, – Різник

Новини 21 Квітня, 2023 330

Мова йде про кредитний договір, який міський голова Львова Андрій Садовий намагається взяти за погодження виконкому, а не депутатського корпусу

Виконавчий комітет Львівської міської ради продовжує вчиняти протиправні дії.

Про це в ефірі на телеканалі NTA заявив депутат Львівської міської ради Олексій Різник, пише Четверта студія.

Раніше Виконавчий комітет без думки громади погодив черговий кредит на суму 1 мільярд гривень для погашення старих заборгованостей.

“Кредитну угоду уклали між Львівської міськрадою та Європейським банком реконструкції та розвитку. Але найбільш незаконно виглядає підпис першого заступника міського голови з економічного розвитку Андрія Москаленка під рішенням щодо прийняття умов кредитного договору.

Хочу нагадати, що міський голова не може делегувати свої повноваженням заступнику, а лише секретарю ради, оскільки посада обрана громадою”, – наголошує депутат.

Додамо, що через протиправність чиновників мерії Олексій Різник звернувся до Львівського окружного адміністративного суду із позовом до Виконавчого комітету Львівської міської ради за участі третьої особи – Європейського банку реконструкції та розвитку.

Депутат Львівської міськради просить суд “визнати неправомірними дії Виконавчого комітету з прийняття рішення щодо умов, викладених у Кредитному договорі від 30.12.2022 № 53825, який укладений між Львівською міською радою та ЄБРР”.

Коментарі

Позначки: ,