Викладач львівського університету пожертвував річну зарплату на закупівлю кисневого концентратора для потребуючих

Новини 13 Грудня, 2020 3 763

Фото: Еспресо.Захід

Викладач львівського вишу пожертвував річну зарплату на закупівлю кисневого концентратора, який надають у безоплатну оренду в комісії охорони здоров’я УГКЦ.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Еспресо.Захід», Романа Шмига з кафедри будівельних конструкцій Львівського національного аграрного університету студенти знають як популяризатора науки й загальноуніверситетської олімпіади з інженерної комп’ютерної графіки. А ще – за системною роботою у профспілці вишу, яка виходить далеко за рамки типової профспілки університету. Є тут і підшефний дитячий притулок, яким опікуються викладачі й студенти аграрного університету, і притулок для стареньких… Викладачі і студенти разом саджали дерева в садку дитячого притулку, возили дітей на студентське поле, провідували бійців АТО у військовому госпіталі, купували обігрівачі для дитбудинку, коли там зламалася система опалення…

А нещодавно Роман Шмиг пожертвував свою річну зарплату в університеті на купівлю кисневого концентратора. Не для власної родини, а для потреб громади.

Викладач і раніше завжди використовував ці гроші на благодійність. Каже, що вона невелика – мінімальна.

“За ці гроші особливо нічого не купиш, мій добробут від цього не зміниться. А комусь можна реально допомогти. Але я вважаю, що мій крок – це крок всього аграрного університету, великого його колективу, від технічного працівника до професора і ректора. Бо зарплата голови профспілки – це внески кожного члена профспілки”, – веде далі викладач.

Чому саме кисневий концентратор? Роман Шмиг каже, що в часи пандемії від ускладнень коронавірусу померло чимало його колег. Із сумом він згадує кожного з них і переконаний, що треба зробити все, щоб рятувати якнайбільше людей. Навколо порятунку треба об’єднувати всі сили.

Коментарі

Позначки: , , ,