«Видавництво Старого Лева» та «EPAM Україна» передають 1300 книжок українцям у 10 країнах світу

Новини 20 Липня, 2022 161

Ця підтримка особливо потрібна тим, хто рятуючись від війни, опинився за кордоном

За останні місяці мільйони українців були вимушені покинути країну через війну, залишивши свої домівки і всі близькі серцю речі. У такий складний час книжка може допомагати тримати зв’язок з рідною культурою. Ця підтримка особливо потрібна тим, хто рятуючись від війни, опинився за кордоном.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу видавництва.

«Видавництво Старого Лева» та «EPAM Україна» надсилають майже 1300 книг до бібліотек, громадських центрів та центрів для біженців у 10 країн світу. Книжки отримують вимушені переселенці у Польщі, Німеччині, Естонії, Англії, Болгарії, Угорщині, Греції, Чехії, Канади та Румунії.

Менеджерка «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Кіра зазначає: «За останні 3 місяці ми отримали понад 100 запитів від українців з різних куточків світу, про те, що вони, збираючи свої валізи та тікаючи від війни, не мали змоги взяти з собою книжок. Більшість запитів стосується саме дитячої книжки, адже малеча сумує за читанням найбільше. Спільними зусиллями наших читачів та небайдужих людей ми змогли забезпечити половину запитів. Проте ми все ще більше отримуємо запитів ніж встигаємо опрацьовувати. Тому співпраця з ЕРАМ Україна є надзвичайно цінною, відчутною та важливою. Це означає, що за 1-2 тижні більше українців, що тимчасово покинули Україну, зможуть відчути підтримку, читаючи книжки рідною мовою. А це і є головною метою акції – подарувати частинку тепла через книжку».

«ЕРАМ Україна з перших днів допомагає країні, реагуючи на гуманітарні виклики, підтримуючи освіту та волонтерський рух. Сьогодні ми раді підтримати тих українців, які рятуються від війни за кордоном. Важливо дати їм можливість залишатися на зв’язку з домом, з Україною. Книжки – це один із способів відчувати себе дотичним до рідної культури. Ми раді, що книжкова індустрія в країні досить швидко відновилася, і разом із надійним партнером «Видавництвом Старого Лева» ми можемо підтримати яскравою та якісною літературою українців, які вимушено перебувають за кордоном», – коментує Наталя Колядко, директорка з розвитку талантів в EPAM Україна.

Ви також можете долучитися до збору книжок для українських біженців та подарувати їм частинку рідного дому, зробивши донат на суму 5, 10, 20, 50, 100 євро. Усі книжки на зібрані кошти буде надіслано туди, де їх зараз найбільше потребують.

Про «EPAM Україна» — Заснована в 1993 році компанія EPAM Systems Inc. (NYSE: EPAM) використовує свій багаторічний досвід розробки, щоб бути провідним світовим експертом з постачання послуг для цифрової трансформації — лідером індустрії з розробки цифрових та фізичних продуктів, а також зі створення цифрової платформи для інженерних послуг. За версією журналу Newsweek, ЕРАМ визнано компанією з найкращим місцем для роботи у 2021 році. Мультидисциплінарні команди працюють над рішеннями для клієнтів у більш ніж 40 країнах світу на 5 континентах. Як визнаний лідер, ЕРАМ включена до списку ТОП-15 технологічних компаній за версією Fortune 1000, а також до списку Fortune «100 компаній, які швидко зростають» як провідна ІТ-сервісна компанія протягом останніх трьох років. Компанія також входить до списку 25 найбільших агентських компаній світу за версією Ad Age, а у 2020 році журнал Consulting Magazine назвав EPAM Continuum серед 20 найбільш швидкозростаючих компаній.

«Видавництво Старого Лева» — українське видавництво, засноване 13 грудня 2001 року у Львові. Видавництво створює книги для всієї родини. Тож усі, від наймолодшого до найстаршого, знайдуть у «Видавництві Старого Лева» щось собі до душі. Зараз видавництво є одним із найбільших гравців на книжковому ринку України та здобуло популярність і на міжнародній видавничій арені. Старий Лев активно співпрацює з іноземними видавцями як у напрямку купівлі ліцензій, так і продажу прав за кордон. Серед книжок «Видавництва Старого Лева» – найкраща світова класика та найцікавіші і найактуальніші твори сьогодення, ретельно обрані з усього світу. А також видання українських авторів та ілюстраторів, які здобули не лише любов і прихильність вдома, а й підкорили чимало кордонів. Адже книжки, створені «Видавництвом Старого Лева» перекладені у понад 40 країнах світу.

Коментарі

Позначки: