«Вибухова диверсія»: у Львові чотири дні поспіль зривають роботу кількох бізнес-центрів

Новини 01 Червня, 2018 109

Фото ілюстративне. Джерело: "Все про все"

У Львові сьогодні, 1 червня, анонім повідомив про замінування кількох бізнес-центрів.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції області, до правоохоронців звернулися співробітники Центру безпеки міста, які повідомили, що близько 9.00 вони  отримали анонімне повідомлення про замінування 8 будівель львівських бізнес-центрів. Три з них розташовані на вулиці Науковій, два – на Промисловій, інші – на вулицях Героїв УПА, Богдана Хмельницького та Тараса Шевченка.

За вказаними адресами виїхали експерти-вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативні групи, а також працівники інших відповідних служб.

Як повідомлялося, 31 травня надійшли повідомлення про закладення вибухових пристроїв у бізнес-центрах Львова за адресами:  вул. Промислова, 52 (бізнес-центр «Український капітал», Шевченківський район);  вул. Зелена, 109 (бізнес-центр «Клуб ділових людей», Личаківський район); вул. Героїв УПА, 73 (бізнес-центр «Таурус»,  Франківський район);  вул. Богдана Хмельницького, 176 (бізнес-центр «Lemberg», Личаківський район); вул. Наукова, 7а, 7б, 7д  (бізнес-центр «Оптіма – Плаза», Франківський район); вул. Шевченка, 111а  (торгово-офісний центр «Легенда – Клас», Залізничний район). Загалом, було евакуйовано понад 1500 осіб, вибухових пристроїв не виявлено.

29 травня у Львові через неправдиве повідомлення про замінування з п’ятьох бізнес-центрів евакуювали близько 5 тис. осіб, а 30 травня через аналогічне повідомлення з 9 бізнес-центрів – понад 3 тис. осіб.

З початку року, це вже дев‘яте повідомлення про закладення вибухових пристроїв у бізнес-центрах міста. У всіх випадках повідомлення не підтвердилися.

Як повідомили у прес-службі Національної поліції України, правоохоронці встановили, що повідомлення про замінування бізнес-центрів у Львові, які надійшли 30 травня,  були надіслані з використанням одного із російських поштових сервісів.

 

Коментарі

Позначки: , , ,