Вибори у Польщі: рейтинги допускають перемогу опозиційного кандидата

Новини 05 Липня, 2020 255

Ще одні результати соцопитування допускають перемогу опозиційного кандидата у другому турі президентських виборів у Польщі.

Про це свідчать дані дослідження громадської думки від IBRiS, проведеного на замовлення видання WP, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RMF FM.

Якби голосування відбувалося 5 липня, свої голоси за кандидата від “Громадянської платформи”, мера Варшави Рафала Тшасковського віддали б 47,2% респондентів. Чинного президента Анджея Дуду підтримали б 45,9% респондентів.

Порівняно з попереднім дослідженням IBRiS, підтримка Рафала Тшасковського трохи знизилася – на 0,9%, тоді як підтримка Дуди зросла на 0,3%.

6.9% респондентів ще не визначилися з вибором.

Згідно з даними опитування, участь у голосуванні збираються брати 65,4% респондентів, що на 3,4% більше, ніж за результатами попереднього дослідження.

Нагадаємо, вчора були оприлюднені дуже схожі прогнози від агентства Kantar, проведені на замовлення TVN та TVN24.

Згідно з дослідженням Kantar, Рафал Тшасковський може розраховувати на 47% голосів, а Анджей Дуда – на 46%. 7% опитаних ще не вирішили, за кого будуть голосувати у другому турі.

Порівняно з результатами їхнього попереднього опитування, проведеного одразу після 1-го туру, підтримка Тшасковського зросла на 2,3%. Підтримка Дуди також трохи збільшилася, але лише на  0,6 %.

Коментарі

Позначки: ,