Вибори на окупованих територіях грубо порушують українське і міжнародне законодавство, – Джемілєв

Новини 19 Липня, 2020 278
мустафа джемілєв

мустафа джемілєв

Україна має постійно нагадувати світовій спільноті про злочини країни-агресора. Про це заявив лідер кримсько-татарського народу, народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Мустафа Джемілєв з трибуни парламенту, пише Четверта студія.

«Народні депутати, перш ніж стати депутатами, давали присягу про те, що вони будуть відстоювати незалежність, суверенітет і цілісність України. Усі тут чудово розуміють, що окупація Криму Російською Федерацією в лютому 2014 року, була не тільки незаконною, а й злочинним актом агресії і міжнародним розбоєм. І у цьому нас підтримує практично вся світова спільнота, всі міжнародні організації», – наголосив лідер кримських татар.

«З метою колонізації окупованих територій Росія продовжує власну окупаційну політику в Криму. В проекті закону 3736 йдеться про так званий загальний референдум, про внесення змін до Конституції РФ, проведених не тільки на території Росії, а й на території окупованого кримського півострова»,- додав він.

Мустафа Джемілєв звернув увагу, що змінами до Конституції Росія намагається легалізувати анексію Криму. І передбачити кримінальну відповідальність за заперечення законності приєднання Криму до Росії.

«Ми, як народні депутати, маємо чітко заявити, що будь-які референдуми, або вибори, які Росія проводить на тимчасово окупованих територіях України є незаконними і грубо порушують законодавство України і міжнародне право», – наголосив політик.

І додав, що Верховна Рада України має надати відповідну реакцію на протиправну діяльність держави-агресора.

Коментарі

Позначки: , ,