Виборці без зареєстрованого місця проживання отримали право голосу, – Синютка

Новини 03 Липня, 2020 303

Фото ілюстративне. Джерело: Прямий

Внутрішньо переміщені особи, трудові мігранти,  громадяни, які проживають не за місцем реєстрації – зможуть проголосувати, в тому числі й на виборах до органів місцевого самоврядування у територіальній громаді, де фактично проживають

Тепер кожен, хто з певних причин не має зареєстрованого місця проживання, за умови проходження простого алгоритму, може проголосувати на виборах. Про це йдеться в  «Порядку визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання», затвердженому постановою Центральної виборчої комісії.

Як пише «Четверта студія», про це написав  у Telegram народний депутат України від «Європейської Солідарності» Олег Синютка.

Як зазначає народний депутат, відтак: внутрішньо переміщені особи,  трудові мігранти,  громадяни, які проживають не за місцем реєстрації – зможуть проголосувати, в тому числі й на виборах до органів місцевого самоврядування у територіальній громаді, де фактично проживають.

Такому виборцю необхідно звернутися до органу ведення державного реєстру виборців за місцем фактичного проживання із заявою або надати заяву в електронній формі, засвідчену електронним підписом виборця.

Постанова Комісії чинна з 1 липня 2020 року.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,